Pár héttel azután, hogy egy volt alkalmazottja azt állította, a provokatív reklámjairól híres cég vezetője, Dov Charney szexuális rabszolgát csinált belőle, egy újabb állítólagos áldozat is beperelte a férfit. A 19 éves lány azt állítja, Carney otthonába csalta, majd letépte a ruháit, és akarata ellenére készített róla fotókat. A férfi jogi képviselői szerint a fiatal nők hazudnak, csak némi pénzt akarnak kicsikarni volt főnökükből.

Röviddel azután, hogy az American Apparel egy korábbi alkalmazottja azzal vádolta meg a cég vezetőjét, hogy szexrabszolgát csinált belőle, újabb fiatal nő állt elő a saját történetével, és múlt szerdán ő is beperelte a férfit szexuális zaklatás miatt. A 19 éves Kimbra Lo azt állítja, hogy tavaly decemberben, amikor Dov Charney otthonában járt, a férfi összesen hatvankilenc képet készített róla, és erőszakoskodott vele. A férfi állítólag azzal csábította fel magához a lányt, hogy modellként és fotósként szeretné alkalmazni őt. Lo korábban eladóként dolgozott az üzletláncnál, de még 2010 tavaszán felmondott. A lány szerint Charney csak azután kezdte zaklatni, hogy távozott a cégtől és modellkedni szeretett volna. A férfi állítólag erotikus hangvételű üzenetekkel bombázta, és arra kérte, hogy küldjön neki képeket magáról.

Nem volt kiút

Kimbra Lo az NBC televíziós csatorna Today című műsorában azt állította, hogy a decemberi találkozójukon Charney egy szál törölközőben nyitott ajtút, majd a hálószobába invitálta őt, ahol letépte róla a ruháit, szexelni akart vele, majd képeket akart készíteni róla. „Azonnal rám támadt. Hiába mondtam neki, hogy hagyja abba, hogy ne érjen hozzám, még agresszívabb lett” – nyilatkozta a lány, aki állítása szerint megpróbált szabadulni, de túlságosan félt. Hazaérve Lo mindent elmesélt édesanyjának, aki felszólította Charneyt, hogy soha többet ne próbálja meg felvenni a kapcsolatot lányával.

Hazugság!

Dov Charney ügyvédje azt állítja, hogy Lo az állásinterjú után telefonos üzenetekben flörtölt a férfival, többek közt azt is elárulva, hogy a Lolita a kedvenc filmje (Stanley Kubrick filmje Vladimir Nabokov azonos című regényéből készült, címszereplője kiskamasz lányként elcsábít egy felnőtt férfit - a szerk.), és hogy többször is hosszasan beszéltek telefonon. A cég hivatalos közleményében pedig azt állítja, tulajdonukban van pár szerelmeslevél, amiket Lo küldött a férfinak, és olyan képeik is vannak, amelyek alátámasztják, hogy a lány alaptalanul vádaskodik. Az egykori alkalmazott természetesen tagadja a levelek létezését, a fotókat pedig úgy magyarázza, hogy azoknak egy része a decemberi találkozókor készült, az ő beleegyezése nélkül.

Összesküvés-elmélet

A 19 éves lánnyal együtt három további nő is beperelte Dov Charney-t. Az American Apparel vezetőjének ügyvédje szerint kicsit gyanús, hogy a lányok barátnők, illetve lakótársak, ráadásul ugyanaz a személy a jogi képviselőjük. A cég ügyvédei összeesküvést emlegettek már akkor is, amikor pár hete az első áldozat, a 20 éves Irene Morales perelte be Charney-t szexuális zaklatás miatt. Azóta már nyilvánosságra is kerültek - a Lo esetében még csak beígért - olyan e-mailek és üzenetek, amelyeket állítólag Irene Morales küldött egykori főnökének, és pár erotikusnak mondható képet tartalmaznak szexuális tartalmú üzenetekkel. A nő korábban azt állította, hogy azért küldött meztelen fotókat és mocskos üzeneteket, mert a férfi azzal fenyegette, hogy kirúgja őt.

Charney ügyvédje, Stuart Slotnick szerint viszont Morales maga ajánlotta fel szolgálatait némi fizetség és egyéb ajándékok reményében – írja a New York Daily News. „A felperes zaklatta a védencemet. A rabszolgája akart lenni, azt mondta, hogy minden kívánságát teljesíti” – nyilatkozta Slotnick. Egy pénteki bírósági meghallgatáson az is felmerült, hogy ejtik az ügyet, és nyilvánosság kizárásával, peren kívül kell majd a feleknek egyezkedniük. Amennyiben nem a bíróság tárgyalja az állítólagos zaklatást, hanem egyeztető eljárással próbálnak pontot tenni az ügy végére, Morales jóval kevesebb kártérítést kaphat, viszont a kínos részletek sem kerülnek majd nyilvánosságra – írja a Reuters. Az American Apparel alkalmazottainak egyébként titoktartási szerződést kell aláírniuk, így próbálják ugyanis kivédeni az ilyen eseteket, a nyilvános, esetleg alaptalan meghurcolást.

Nem egy angyal

Ami persze igen okos döntés a részükről annak tudatában, hogy milyen életvitelt is folytat Dov Charney. A férfi soha nem csinált titkot abból, hogy néha a hálószobájában tart megbeszéléseket, és rendszeresen vendégül látja az American Apparel dolgozóit, ha a munka miatt Los Angelesbe kell utazniuk. Charney a cég egyik 2010-es hirdetésében két női alkalmazottjával fekszik egy ágyban, és nem okvetlenül csak a fotó kedvéért: a férfi azt is mindig nyíltan vállalta, hogy néha le is fekszik egy-egy munkavállalóval. Korábban egyébként már négyszer is beperelték női alkalmazottak amiatt, hogy szexuálisan túlfűtött légkört teremt az irodában, de eddig végül vagy sikerült peren kívül megegyezni, vagy egyéb okból ejtették a vádakat.