Háromsajtos pizzán jelent meg a Megváltó arcképe: a (nem hivatalos) csoda az ausztrál New Farmon történt, a Posh Pizzériában. Az étterem azonnal üzletet csinált a különleges pizzából, sokszoros áron, 153 dollárért (28.600 forint) adta el az eBayen a szentképpel díszített ételt. Az egész befolyt összeget el fogják jótékonykodni.

„Én biztosan tudom, hogy valódi. A háromsajtos pizza mindig máshogy néz ki” – jelentette ki a news.com.au-nak a Posh Pizzérriában dolgozó Maree Phelan, aki abban ugyan nem biztos, hogy Jézus Krisztus látható a pizzán, de abban igen, hogy nem nyúlt bele senki a sütés folyamatába. Az arcképes pizzán egyébként valóban nem egyértelmű, ki látható. A legkézenfekvőbb tipp, hogy Jézus, de tulajdonképp bármilyen szakállas férfi lehet, akár Viggo Mortensen, vagy a Kings of Leon énekese, Caleb Followill is.

Szerencsét hoz,

Az emberarcú pizza mindenesetre megúszta, hogy elfogyasszák: az étterem úgy döntött, elárverezik az eBay aukciós oldalon, és úgy tűnik, valakinek meg is ért közel 30.000 forintot. Persze az is motiválhatta a vevőt a licitálásban, hogy a termékleírás szerint a pizza nem csak szép, de csodatételre is képes. Vagy legalábbis szerencsét hoz.

"A pizza jelenleg vákuumcsomagolásban van, és szerintünk szerencsét hoz, ugyanis miután felfedeztük a képet, a tulaj tilosban parkolt, de nem kapott büntetést” – tájékoztatnak a pizza csodás képességeiről eBayen, de a termék Facebook oldalt is kapott, ahol most arról dönthetnek az érdeklődők, mire adakozzák el a pizza árát.

De ez még nem csoda

Az Ausztrál Katolikus Egyetem elnöke, Patrick McArdle szerint azonban a pizza keletkezése biztosan nem minősül csodás megtestesülésnek, és szerinte nehéz is lenne bizonyítani, hogy csoda történt a sütőben.

„Sok tévhit kering a szentek és csodák születésével kapcsolatban. Mi csak orvosi csodákkal foglalkozunk, mert azok könnyen bizonyíthatóak lennének tudományosan. Gondolom, megértik, egy darab sajttal szemben nem járhatunk el ekkora komolysággal” – mondta a lapnak McArdle.

Ön szerint ki van a pizzán?

„Mi, katolikusok csak nevetünk a dolgon, de ha a kép elmélyíti az emberek hitét, vagy valami módon Jézust az életük részévé teszi, akkor nem lehet rossz” – tette hozzá az egyházi ember.

"Ha arra a sok százezer pizzára gondolunk, ami minden egyes nap elkészül, statisztikailag abszolút lehetséges, hogy az egyiken a minta olyan legyen, mint egy arc” – nyilakozta rettentő szkeptikusan az Ausztrál Szkeptikus Társaság alelnöke, Richard Saunders.