300 dollárra ítélték a hároméves fiát tetováló apát

2011.04.07. 19:54
A 26 éves Eugene Ashley részegen két betűt tetovált hároméves nevelt fia lapockájára, és szerencsétlenségére a gyermekvédelmi szolgálat is tudomást szerzett tettéről. A georgiai férfit még 2009 májusában tartóztatták le, de csak most született ítélet az ügyében. A börtönt megúszta, de fizetnie kell háromszáz dollárnyi büntetést, és a gyermekkel sem tarthatja a kapcsolatot.

Nem tarthatja a kapcsolatot a fiával az az amerikai férfi, aki két évvel ezelőtt a gyermek lapockájára tetovált két betűt – írja a Daily Mail. A 26 éves Eugene Ashley bűnösnek vallotta magát a bíróság előtt, és amellett, hogy nem találkozhat fiával, háromszáz dollárnyi (kb. 55 ezer forintnyi) büntetést kell fizetnie, és még egy 12 hónapos próbaidővel is megfejelték a büntetését. Ashley a rendőrségnek azt mondta, hogy részeg volt, és nem igazán emlékszik arra, hogy a gyermekére tetovált egy D és egy B betűt a Daddy's Boy (magyarul: apuci fia) rövidítéseként.

A férfi akkor bukott le, amikor 2009 májusában egy szociális munkás ellátogatott a családhoz, mert valaki értesítette az illetékeseket a rossz körülmények miatt, amelyek között Ashley élt feleségével és négy gyermekével. A bírósági papírok szerint apja valamikor 2009 januárja és májusa között tetoválta a betűket a Matthew nevű kisfiúra.

„A kisfiam odarohant hozzám, és elújságolta, hogy van egy tetoválása. Megkérdeztem tőle, hogy lemosható-e, és ő azt válaszolta, hogy nem, mert igazi. Nincs mentség arra, amit [Ashley] csinált. Bárcsak ne tette volna meg” – emlékezett vissza a feleség, Amy arra a napra, amikor észrevette, hogy férje mit művelt a gyermekükkel.

A szociális munkás látogatása után a férfit letartóztatták, a kisfiút pedig elvették a szüleitől, és most nagybátyja, George Hawkins gondoskodik róla. A férfi szerint az anya hónapokkal a férje letartóztatása előtt tudomást szerzett Eugene Ashley tettéről, és matricatetoválásokkal próbálta takargatni a betűket, de Amy Ashley mindezt tagadta. Lee Patterson kerületi ügyész szerint nem volt könnyű dolguk, ugyanis az asszony nem volt hajlandó tanúvallomást tenni. Eugene Ashley egyébként nem a biológiai apja a fiúnak, hanem adoptálta, amikor összeházasodott Matthew édesanyjával. George Hawkins szerint a férfi – a tetoválástól eltekintve - jó apja volt a gyermekeinek. „Tizenkét-tizenhat órákat dolgozott. Megetette a gyerekeket, megfürdette és lefektette őket, majd rendet rakott a konyhában” – nyilatkozta a nagybáty.