A 15 hónapos Dominic Dill-Reese meg is halhatott volna, ha megissza poharának tartalmát, amikor az étteremben almalé helyett véletlenül alkoholt szolgáltak fel neki. Édesanyja idővel gyanút fogott, és a gyermeket kórházba szállították. Véralkoholszintje még a felnőttek számára megengedett értéknél is magasabb volt.

Pénteken délután a detroiti Dill-Reese család egy Applebee's étteremben ebédelt, ahol 15 hónapos kisfiuknak gyermekmenüt rendeltek almalével – írja a Daily Mail. Pár korty után a gyermek furcsán kezdett viselkedni, majd az asztalra fektette a fejét, mintha nagyon álmos lenne. „Kicsit elszenderedett, majd felébredt, és nagyon vidám lett” – írta le az édesanya gyereke viselkedését, aki később nem volt hajlandó enni az ételéből.

Taylor Dill-Reese idővel gyanút fogott, és miután megkóstolta a kisfiú italát, rájött, hogy nem almalevelet, hanem alkoholt tartalmaz a pohár. „Senki nem rendelt az asztalnál alkoholos italt” – nyilatkozta Dill-Reese, aki nem igazán érti, hogyan került így margarita a gyermek poharába.  Az étterem vezetője állítólag elnézést kért a családtól, de ennél több nem történt. „Megszagolta az italt, majd elnézést kért, és hozzátette, nem tudja, hogy mit is tegyen” – tette Dill-Reese hozzá.

Az orvosi vizsgálatok során kiderült, hogy Dominic Dill-Reese véralkoholszintje magasabb volt, mint a felnőttek számára megengedett szint: ennek küszöbértéke az Egyesült Államokban 0,8 mg/ml.  A gyermeket az eset után kórházba szállították, de már jól van, haza is engedték – írja a myfoxdetroit.com.

Az orvosok szerint kész szerencse, hogy a kisfiú nem itta meg a poharában lévő összes italt, mert meg is halhatott volna. „Annyira ártatlan, annyira édes. Nem tudom, hogy mit tettem volna, ha valami komoly dolog történik vele” – tette hozzá az édesanya.

Az Applebee's azóta kiadott egy nyilatkozatot, melyben elismerik, hogy elfogadhatatlan, ami történt, és megígérték, hogy saját vizsgálatot is indítanak, de a hatóságokkal is készek együttműködni. A rendőrség szerint nem volt szándékos a csere, valószínűleg az alkoholos italt véletlenül rosszul címkézték fel.