horoszkóp

Életfogytiglant kapott a kislányát a hídról ledobó ausztrál apa

2011.04.12. 09:35
A 37 éves Arthur Freeman leghamarabb 32 év múlva szabadulhat a börtönből, ahova azért küldte a bíróság, mert 2009-ben ledobta négyéves lányát egy hídról. Tettét két fia is végignézte. A védelem arra hivatkozott, hogy a férfi, akinek az eset előtt egy nappal korlátozták a láthatásai jogait, nem volt beszámítható. A bíróság nem fogadta el érvelésüket.

A bíróság életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte azt az ausztrál férfit, aki két évvel ezelőtt ledobta lányát egy hídról – írja a Daily Mail. Arthur Freeman 2009. január 29-én reggel felhívta volt feleségét, Peta Barnest, és azzal fenyegette meg, hogy soha többé nem láthatja majd a gyerekeit, ideje búcsút vennie tőlük. Pár perc múlva autójával megállt az egyik melbourne-i hídnál, megfogta négyéves lányát, Darcey-t, majd áthajította a védőkorláton.

Két fia, az akkor hatéves Ben és a kétéves Jack eközben a járműben ült. Az egyik szemtanú szerint a kislány rongybabaként zuhant alá, miközben apja semmilyen érzelmet nem mutatott. Darcey-t súlyos sérülésekkel szállították kórházba, de az életét már nem sikerült megmenteni – írja a Telegraph.

A házaspár még 2008-ban vált el, és a gyermekelhelyezésről nem sikerült megegyezniük. A történtek előtt egy nappal a bíróság a férfira kedvezőtlen döntést hozott, korlátozták a láthatást. A védelem megpróbált arra hivatkozni, hogy a férfi akkoriban nem volt épelméjű, de a bíróság ezt nem vette figyelembe, és múlt hónapban bűnösnek találták, a napokban pedig a büntetés mértékét is kiszabták. Ennek értelmében a most 37 éves Freeman leghamarabb 32 év múlva szabadulhat.

Paul Coghlan bíró szerint a férfi nem tanúsított semmilyen megbánást, nem kért bocsánatot tettéért. Hozzátette, az apa visszaélt gyermekei bizalmával, és azért vetette lányát a mélységbe, hogy bosszút álljon volt feleségén. „Bele sem merek gondolni abba, hogy mik lehettek Darcey utolsó gondolatai. Haláltusája nagyon fájdalmas lehetett” – tette hozzá Coghlan.

A férfi állítólag a bíró negyvenperces beszéde alatt faarccal ült a tárgyalóteremben, de később ki kellett vezetni, ugyanis miután a bíró távozott a teremből, elkezdett össze-vissza beszélni arról, hogy a volt felesége családja halálosan megfenyegette, valamint telefonos lehallgatásról és gyémántbányában történt lopásokról is hadovált.

15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft