A hároméves, Kaliforniában élő Max a hétvégén két napra eltűnt, majd amikor vasárnap este hazament, gazdái legnagyobb megdöbbenésére egy nyíl állt ki a fejéből. Az állat jól van, a nyilat eltávolították belőle, sérülései nem maradandóak.

“A gazdái elmondása szerint a macska két nappal korábban eltűnt, és amikor kinyitották a bejárati ajtót, egyszercsak besétált. Ekkor vették észre legnagyobb megdöbbenésükre, hogy egy nyíl áll ki a macska fejéből. A macska normálisan viselkedett, normálisan evett. Majdnem úgy nézett ki, mintha csak egy játéknyíl lenne” - mondta a Reutersnek a Santa Cruz-i állatvédelmi szervezet egyik embere, Todd Stosuy arról a környékbeli eltűnt macskáról, aminek a fejéből vasárnap éjszaka távolítottak el sikeresen egy nyilat.

A macskát még aznap éjjel kórházba szállították, ahol altatás alatt eltávolították a fejéből a nyilat. “A nyíl a macska fejének oldalán hatolt be, átfúródott a fülén, és a feje búbján jött ki. Úgy tűnik, teljesen elkerülte az állat agyát” - mondta Stosuy az operáció után.

Az ügynek egyelőre nincs gyanúsítottja, de egy állatvédelmis teljes munkaidejében azzal foglalkozik, hogy megtalálják, ki lőtt rá a kóborló macskára. Stosuy szerint a kolléga már nyomon van, és ha megtalálják az elkövetőt, amennyiben bebizonyosodik, hogy szándékosan tette, állatkínzás miatt eljárást indítanak ellene.

Ki lőtt a macskára?

A macska gazdái nagyon megijedtek Max megsérülése után, és úgy döntöttek, az állatot mostantól kezdve szobafogságra ítélik. “Nagyon izgága kis fickó, most is folyton megpróbál kijutni. De a gazdái úgy döntöttek, hogy mostantól szobamacska lesz. Háziőrizetben van” - mondta Stosuy, a lelkiismeretes állatvédő.