A négy éves Sonny Gibson otthonában vesztette életét: valószínűleg bújócskázni akart, amikor bemászott a szárítógépbe, az pedig elindult. Egyébként sem figyelt rá senki.

Nem volt egyedül, mégsem figyelt senki Sonny Gibsonra tavaly július 26-án. A négy éves angol kisfiúra elvileg tinédzserkorú rokonok vigyáztak, amíg anyja elment bulizni, ám a fiatalok nem törődtek a vele. Az épp egy pocsék másnapot kiheverni igyekvő anyja, Anne-Marie Gibson valamelyik barátjától tartott haza, vagy talán még úton sem volt, amikor a gyerek bemászott a szárítógépbe. A gép azonban elindult, ő pedig súlyos égési sérüléseket szenvedett, halálát a tűzforró levegő belégzése okozta – számol be az esetről a Daily Mail.

Anyja – aki rajta kívül négy másik gyereket nevel – hazaérkezése után nem sokkal észrevette, hogy eggyel kevesebb fia van körülötte. Mivel sehol sem találta, riasztotta a rendőrséget, akik még helikopterrel is keresték a négyévest. Sonny holttestére végül anyja talált rá, amikor a mosókonyhában téblábolt, azon tűnődve, miben is látta legutóbb a gyereket. Kinyitotta a szárítót, ekkor pillantotta meg összegömbölyödve, egy szál pizsamafelsőben.

A negyvenkét éves ápolónő „eleven, nyüzsgő, csintalan” gyerekként írta le elhunyt kisfiát, aki szeretett bújócskázni. Úgy véli, a balesetnek is ez lehetett az oka: bújócskázásra egyébként is hajlamos gyereke valószínűleg csak játszani akart, a gép viszont automatikusan elindított egy programot, amikor a fiú valahogy behúzta az ajtaját. A rendőrségnek először nem akarta elmondani, hogy a kisfiúra fiatalok vigyáztak, hogy ne keverje bajba őket, ám hamar kiderült, hogy hazudik.

Néhány nappal később a nőt letartóztatták - az indok a hazai joggyakorlatban a halált okozó gondatlan veszélyeztetésnek feleltethető meg - később azonban óvadék nélkül elengedték.

Guy Rutty, az ügyben vizsgálódó igazságügyi orvosszakértő szakvéleménye szerint Sonnyval egyébként sem törődtek megfelelően: a fiú koszos volt és tetves, fogai pedig szuvasak. Azt azonban kijelentette: valószínűleg maga mászott be a szárítógépbe, nem erőltették. Nem tudni pontosan, mennyi időt tölthetett odabent – akár két órát is. Az anya azonban nem érzi úgy, hogy távolléte „releváns tényező lett volna gyereke halálának szempontjából”.