A Petőfi híd budai lábánál lévő Schönherz kollégium földszintjén található szórakozóhelyen rendezték a SOTE Szépe szépségversenyt. Az este legnagyobb meglepetése az volt, hogy majdnem sikerült egy normális, bakiktól, bénázástól mentes szépségversenyt rendezni. A két legsúlyosabb kivetnivaló a fülledt levegő, és az eredményhirdetést megelőző, eszetlen hosszú szünet. A zsűriben többek között Katus Attila, Freire Szilvia és Szorcsik Viktória kapott helyet.

Szakértő közönség

"Fogalmunk sincs igazából a versenyről, egy hirdetésen találkoztunk vele, azért jöttünk, hogy szép lányokat lássunk" – mondta a Velvetnek a kollégium egyik lakója. A két fiú, akik végül nem adták nevüket a szöveghez, a fürdőruhás fordulót várta a legjobban. "Gondolom, hogy szép lányok lesznek, volt előzetes válogatás is, úgyhogy csak összegyűjtötték a legjobb csajokat" – tette hozzá a haverja. A srácok rendkívül visszafogottan nyilatkoztak, azt mondták, hogy mindig a lányok arcát nézik meg először, és csak utána a többit.

A verseny fél kilenc körül kezdődött, a közönségben vegyesen fiúk-lányok, pedig egy kolesz aljában megrendezett szépségversenytől azt vártuk volna, hogy szétszedik a kanok. Az egyik lánycsoportból elmagyarázták, hogy ők azért vannak itt, hogy Mosányi Barbarát bíztassák. Ez lesz ugyanis az első szépségversenye. A lányok elmondták, hogy az esti buli azon múlik, hogy milyen lelkiállapotban lesz a barátnőjük a verseny után. "Hát, hogy gyönyörű szép" – válaszolták, amikor arról érdeklődtünk, hogy mivel bíztatták a barátnőjüket.

Nálad szebb lányok

A szokásos menetrendet követte a műsor, a lányok bevonultak, visszafogott táncot lejtettek, aztán következtek a fordulók. Egyetlen pillanatra bicsaklott csak meg az este, amikor Győrik L. Ferenc házigazda felhívta a színpadra Benke Dórát, a szervezőt, és azzal a kérdéssel sikerült nyitnia, hogy jött neki, hogy nála szebb lányokkal foglalkozzon. Csend. A bemutatkozásokból kiderült, hogy az indulók között van, aki dietetikusnak készül, van aki sebésznek, és van aki rekreációval szeretne elhelyezkedni.

A bikinis kör előtt fehér köpenyben jelentek meg a csajok, és mindenkinek válaszolnia kellett egyetlen, roppant tudományos kérdésre. Mi az a filiformis pulzus? Mik a probiotikumok? Mit jelent a rekreáció? Miért fontos a kizárólagos női sportok megőrzése? A válaszokat nem lehetett érteni, és úgy tűnt, hogy senkit nem is érdekelnek. Aztán egyénként visszatértek a lányok, és mindenki fantáziája szerint ledobta magáról a köpenyt. Volt, aki lassan gombolkozott, volt, aki vállat villantott, mielőtt ledobta volna a ruhát, és volt, aki inkább gyorsan letépte.

Azért meg vagyok elégedve

Rengeteg különdíjat kiosztottak, mi csak a közönségdíjast jegyeztük meg, aki a húszéves Nagy Zsófia Réka lett. A második udvarhölgynek Lipták Esztert válaszották, az első udvarhölgy Dobosi Andrea lett, a versenyt pedig a szintén húszéves Tikos Kitty nyerte, aki tavaly a Testnevelési Főiskola Szépe is lett. "Nem számítottam arra, hogy én fogom megnyerni a versenyt. Reménykedni szerintem minden lány reménykedett, nekem is csak egy álom volt, de szerencsére valóra vált" – mondta a Velvetnek. Tikos egyébként ötéves kora óta táncol és tornázik.

A zsűri közölte, hogy az első helyzettet egyhangúlag választották meg, többieknél sokat vitatkoztak. "A győztes is nagyon csinos, de nálam nem lett volna benne az első háromba" – elemzett Róbert a verseny után. Szíve szerint Kojer Zsuzsinak adta volna a koronát, de nagyon tetszett neki valaki középről is. "Amikor fent volt a színpadon, a közönség nála tapsolt a legjobban, szóval nem értem. A győztessel is meg vagyok azért elégedve" – tette hozzá elnézően. Tikos Kitty egyébként egy utazást nyert, és közvetlenül bekerült a Főiskolások Szépe középdöntőjébe.