Suzanne Franklin kétéves volt, amikor ételallergiát diagnosztizáltak nála. Állapota idővel egyre súlyosabb lett, volt időszak, amikor csak kenyéren és vízen élt. Amikor terhes lett, orvosai figyelmeztették, hogy a várandósság miatt romolhat az állapota, de nem szedhet rá gyógyszert. Bár a 23 éves nő aggódott születendő gyermeke fejlődése miatt, mivel tapasztalatai szerint a saláta- és sajtmentes hamburgert probléma nélkül tudta fogyasztani, a várandóssága alatt csak Big Macet evett.

A terhesség alatt hamburgeren kellett élnie a súlyos ételallergiában szenvedő, 23 éves brit Suzanne Franklinnek, ugyanis bármilyen más étel komoly rohamot válthatott volna ki nála – írja a Daily Mail. Amikor tavaly márciusban kiderült, hogy várandós, orvosai figyelmeztették, hogy a terhesség miatt romolhat az állapota, és nem szedhet rá gyógyszereket. „A terhesség alatt nem szedhettem antihisztaminokat, és csak reménykedtem abban, hogy nem lesz allergiás rohamom” – nyilatkozta az asszony.

Hozzátette, előtte is nagyon kevés ételféleséget fogyaszthatott, de most, hogy két ember helyett kellett ennie, ügyelnie kellett arra, hogy ne veszítsen a súlyából. Végül úgy döntött, marad annál az egy ételnél, amitől biztos nem lesz rosszul, ez pedig a hamburger.

Óriási megkönnyebülés

„Mindig irigykedve néztem ahogy a barátom salátát eszik. Nem jutottam megfelelő mennyiségű tápanyaghoz, folyton betegeskedtem, az egyik megfázás követte a másikat. Mivel a multivitamin-készítmények is allergiás reakciót válthatnak ki nálam, így ezeket sem volt szabad szednem. Aggódtam amiatt, hogy az egysíkú étkezés milyen hatással van a gyermekemre, de a 20. héten készült UH-felvétel azt mutatta, hogy a baba normálisan fejlődik. Óriási megkönnyebbülés volt” – nyilatkozta Suzanne Franklin, aki a szülésig 25 kilót szedett fel.

Gyermeke, Harry több mint 4 kilóval jött a világra, túlszárnyalva mind az orvosok, mind az édesanyja elvárásait. „Amikor elmondták, hogy milyen súllyal született a gyermekem, alig hittem a fülemnek” – mesélte a lapnak az édesanya, akinek öröme azért nem teljes, mert allergiára való hajlamát sajnos kisfia is örökölte. „Reméltem, hogy nem lesz táplálékallergiás, de úgy tűnik, hogy örökölte a hajlamot. Nos, legalább hamburgert tud majd enni” – tette hozzá az asszony.

Kenyér és víz

Suzanne Franklin kétéves volt, amikor kiderült, hogy ételallergiája van. „Éppen csokoládéval bevont földimogyorót ettem, amikor anafilaxiás sokkot kaptam, és azonnal kórházba kellett szállítani. Az orvosok szerint az is szerencse, hogy életben maradtam” – idézte fel a 23 éves nő, akiről akkor megállapították, hogy a diófélékre allergiás, és állandóan magával kellett hordoznia egy adrenalininjekciót.

Tizenöt éves korában még súlyosabb lett a helyzet. „Kivit ettem, és hirtelen nem kaptam levegőt. Szerencsére az édesanyám ott volt mellettem, és azonnal hívta a mentőket. Egy héttel később ugyanaz történt, amikor epret ettem. A vizsgálatok során kiderült, hogy a tojásra, a teára, az alkoholra, a rizsre, a halakra, az olajokra és minden zöldségre és gyümölcsre is allergiás vagyok. Hetekig csak kenyéren és vízen éltem, és 13 kilót fogytam” - mondta el asszony, aki egyszer kipróbálta, hogyha a Big Macből kiveszik a salátát és a sajtot, akkor nem lesz semmi baja tőle. Franklin élete amúgy sem egyszerű: allergiája miatt külön főz magának és férjének, ás a saját ételeit légmentesen záródó edényekben kell tárolnia.