Betiltanák a körülmetélést San Franciscóban

2011.04.28. 14:16
Több mint 12 ezren írták alá azt a petíciót, amelynek célja, hogy a körülmetélést betiltsák San Franciscóban. Aki a rendelkezést megsérti, ezer dollárra és/vagy egy év börtönnel büntetnék.

Novemberben születhet hivatalos döntés arról a rendelkezésről, amely betiltaná a gyerekek körülmetélését San Franciscóban. Az ezt támogatók 12 ezer aláírást gyűjtöttek ügyük érdekében, amelyek közül a hatóságok 7168-ról a hatóságok egy hónapon belül eldöntik, érvényesnek találják-e őket. Ha igen, még az év végéig kiderül, érvénybe lép-e a határozat – írja a Gawker.

A magunkat érintetlenség-párti aktivistáknak, intaktivistáknak nevező csoport azt szeretné elérni, hogy aki kisfiát körülmetélteti, azt ezer dolláros (körülbelül 180 ezer forintos) pénzbüntetéssel, és/vagy legfeljebb egy éves börtönbüntetéssel sújthatnák.

met450

Az intaktivisták egy része „Az előbőr legyen veled” feliratú kitűzőt visel, emellett pólókat és kék gyerekbodykat is árulnak – utóbbin a „ne vágjátok meg a kukimat!” szöveg olvasható.

A Beyond the Bris blog egyik cikkéből az is kiderül, van, aki zsidó létére ennél is messzebb menne: Howard Stern rádiós műsorvezető például azt szeretné, ha az egész Egyesült Államokban betiltanák a körülmetélést. Elmondása szerint ö 57 éve létére még mindig nem érti, mi értelme ennek az egésznek.