A pedofíliával gyanúsított Dunakeszin tanító T. Gábor szexuális játékokba vonta bele a kisdiákokat. Értesülésünk szerint az iskolában titkos közösség alakult a vezetésével, ahol megfenyegették a tanulókat, ha beszélnek, akkor kiközösítik őket. A Velvetnek nyilatkoztak az általános iskolához közelálló források, az egykori tanítvány és az ügyvéd is az egyébként köztiszteletben álló alsótagozatos tanárról.

Egy, a dunakeszi Széchenyi István általános iskola életét közelről ismerő forrás arról tájékoztatta a Velvetet, hogy a 48 éves tanár, akit pénteken helyezett előzetes letartóztatásba a bíróság, “titkos társaságot” kovácsolt a tanítványaiból, a közösség belső ügyeiről a szülőknek beszélő gyerekeket pedig azzal félemlítette meg, hogy árulóként megbélyegezik.

Hírügynökségi jelentés szerint szokatlan szexuális felvilágosítás keretében egy dunakeszi tanár kisiskolás diákjainak amellett, hogy meztelenre kellett vetkőzniük egymás előtt, csókolózniuk is kellett egy tavalyi kiránduláson.

Adatgyűjtés szexuális játékokról

Több hónapig tartó adatgyűjtés után a múlt hét közepén a rendőrség kiskorú veszélyeztetésének bűntettével gyanúsította meg T. Gábort, a dunakeszi általános iskola felfüggesztett igazgatóhelyettesét.

A szűkszavú rendőrségi közlemény megfogalmazása szerint a gyerekeket “szexuális jellegű játékra” kényszerítő 48 éves, tanítványai körében köztiszteletnek örvendő házas férfi, aki reszketve várakozott múlt pénteken a bírói meghallgatásra, kiskorú veszélyeztetése miatt alapesetben egytől öt évig terjedő börtönt kaphat. T. Gábor fellebbezett a nyomozási bíró döntése ellen.

Képzettség és kamaszklub

“Hiszek ügyfelem ártatlanságában [...] Ügyfelemet már novemberben felfüggesztették állásából, akkor ismerte meg az ellene felhozott vádakat. Már hetekkel ezelőtt jeleztük a bíróságon, hogy szeretne vallomást tenni, ám erre csak szerdán kapott lehetőséget” – mondta Gerencsér Ferenc, T. Gábor  ügyvédje a Blikk tudósítása szerint.

Az ügyvéd a Velvetnek elmondta, hogy T. Gábor majdnem három évtizeden keresztül mindenféle panasz nélkül utaztatta a gyerekeket. A tanár működtetett az iskolában egy kamaszklubot, mert a tanári végzettsége mellett volt egy olyan egészségügyi-, pedagógia-jellegű képzettsége, amivel hasonló témákban beszélgethetett gyerekekkel. A szexuális jellegű játékokról dr. Gerencsér Ferenc nem is hallott, és azt, hogy T. Gábor indíttatására bárkinek is le kellett volna vetkőznie, kategórikusan cáfolta. A másodfokú bíróság reményei szerint még a héten meghozza a döntését.

"Tudom azt, hogy egy ilyen jellegű gyanúsítással szemben minden érintett személynek, bírónak, ügyésznek, nyomozónak van egy természetes ellenérzése. Azt kell mérlegelni, hogy fennállnak-e azok a feltételek, amik az előzetes letartóztatást megalapozzák, álláspontom szerint pedig semmilyen mértékben nem állnak fenn" – nyilatkozta a Velvetnek.

Holdfény-játék meztelenséggel és csókkal

A Független Hírügynökség értesülései szerint a férfi úgynevezett "holdfény-játékot" játszatott a gyerekekkel: a 10-11 éves kislányoknak és kisfiúnak félhomályban le kellett vetkőzniük. Ez a "szexuális felvilágosítás" része volt, és a gyerekeknek csókolózniuk is kellett egymással.

A hírügynökség információi szerint az alsós tanár több ilyen kirándulást is szervezett már. Az osztályát egytől negyedik osztályig vitte, de nem a saját diákjai buktatták le. Később más gyerekek is részt vettek az általa szervezett programokon, akik viszont már furcsállták az ott történteket.

A Velvet úgy értesült, hogy a rendőrség nagyjából két hónapja egy rendkívüli szülői értekezleten számolt be a “titkos közösségről” kiszivárgott, és a tanár felfüggesztéséhez vezető információkról. Forrásunk elmondta, hogy szülői beszámolók szerint a rendőrségnek nehézségbe ütközhet az ügy teljes felderítése, mert a T. Gábor által létrehozott “titkos közösség” tagjai elhallgatják szüleik előtt belső életük részleteit.

Jófej, fiatalos és vicces

A 35 ezres lélekszámú Pest megyei város közéletében aktívan szerepet vállaló T. Gábort mindenki kedveli, soha fel sem merült, hogy hivatásszeretetének a normálistól eltérő vonatkozásai is lennének.

“Nagyon bírtuk, jófej és fiatal és fiatalos és vicces volt, ha jól emlékszem, párszor iskolán kívül is csináltunk vele ezt-azt” - jellemezte T. Gábort egy régi tanítványa a Velvetnek. “Természetesen soha semmi szexuális [jelleg] nem volt az egészben, de az kétségtelen, hogy túlment azon, ami a tanárszerepbe általában bele szokott férni. De ennek akkor [...] csak pozitívumai voltak” – mondta az egykori diák, akinek T. Gábor a nyolcvanas évek végén egy fővárosi általános iskolában volt a tanára.