A gyerek nem ébredt fel, míg ohioi otthonában egész családját meggyilkolta egy távolabbi rokona. Amikor felébredt, szomszédjához fordult segítségért. A gyanúsított férfivel nem sokkal később, 153 kilométerre a tett színhelyétől keveredett tűzharcba a rendőrség és lelőtték. A férfi indítékai ismeretlenek, és most már valószínűleg azok is maradnak.

Randle Lee Roberts négy családtagját ölte meg péntek éjjel, a 8 éves Mariah Stephenst azonban életben hagyta. A menekülő gyanúsítottat végül szombat hajnalban lőtték le a rendőrök, a nyomozás folyik. A férfi félautomata pisztollyal végzett családjával, eddig ismeretlen okokból.

Hajnalban ébredt fel

Maria Stephens átaludta a gyilkosságot: nem tudni miért, a kislánynak nem esett baja. Amikor hajnalban felébredt, először halott nagyapját találta meg, majd testvére és anyja holttestét is felfedezte. „Az első, akit megtalált, a papa (George Stephens) volt” – idézta fel a dispatch.com-nak Vanessa Baldwin, Stephens egyik nagynénje. Anyját, a 34 éves Kendra Stephenst és nővérét ezek után a hálószobában vette észre a kislány, és megpróbálta megállapítani, lélegzenek-e. „Megérintette testvére hasát, hogy mozog-e” – mondta a lapnak Baldwin.

Ezek után a kislány kirohant a házból, egy barátjánál keresett menedéket. A rendőrség kiérkezéskor a lány másik nagynénjét, a 46 éves Sonja Stephens-t is holtan találta a helyszínen. Dulakodásnak nincs nyoma a helyszínen, de így, hogy Roberts meghalt, valószínűleg sosem derül ki, mi volt a mészárlás oka.

Rendes embernek ismerték

Robertset Ohioban rablás miatt körözték, ezért pár hónapig Stephenséknél húzta meg magát. A lemészárolt család sosem panaszkodott távoli rokonára, a szomszéd úgy tudja, a család rendes embernek tartotta a férfit, aki kutyaházat épített a gyerekeknek és megjavította a család kocsiját.

Robertset egyébként Ohio azon részén fogták el, ahol már körözték: szülőházába próbált visszajutni, de lövöldözött az utcán, így hívta fel magára a hatóságok figyelmét. Épphogy csak felfedezték a holttesteket a házban, amikor a colombusi rendőrök már tűzharcba keveredtek a férfival. Roberts a rendőrökre lőtt kocsijából, két fegyverrel tüzelt, több rendőr megsérült, majd végül ő maga is életét vesztette. A  gyanúsítottat fel fogják boncolni, a nyomozás folytatódik.