Hatalmas csúszással kezdődött a Főiskolák Szépe és Mr. College 2011 péntek esti elődöntője, amit egy második kerületi szórakozóhelyen tartottak, ám utána gyorsan felpörgött. A műsorvezetőktől, Debreczeni Zitától és Zolától megtudtuk, hogy vidéken sokkal jobb a hangulat, a budapestiek immúnisak mindenre. Voltak apróbb, vicces bakik, és rengeteg szép lány. Megjelent Bencsik Tamara is a vadiúj melleivel, a zsűriben pedig ismét felbukkant például Katus Attila.

A meghívóban péntek este tíz óra szerepelt kezdésnek, aztán amikor megérkeztünk, akkor közölték, hogy háromnegyed tizenegykor indul majd a szépségverseny, végül negyed tizenkettő után pörögtek csak fel az események. Az indoklás, ahogy a műsorvezetők is többször megerősítették, az volt, hogy nem készültek el a versenyző lányok sminkjei. "Ha egy fiú késik egy randiról, az gyanús" – mondta egy szőke lány, aki a nevét végül nem árulta el. A barátnőjét kísérte el egyébként a versenyre. Ahogy említette, nem ejtené azonnal az adott srácot, de mindenképpen fekete pontokkal nyitna. Bizony, ilyen körmönfont módon utalunk arra, hogy milyen csüggesztő a késlekedés.

Az elődöntőn tizenkilenc lány és húsz fiú indult, akik közül kilenc-kilenc ezen az estén jutott tovább, egy-egy további versenyzőt pedig az interneten lehet most beszavazni. Valamikor tizenegy után tehát beindult a műsor, Bencsik Tamara lépett a színpadra, aki végül azzal a szöveggel távozott, hogy reméli, picit oldódik még a hangulat. Aztán felbukkant Debreczeni Zita és Zola, a Viva Tv műsorvezetője, akik az este házigazdái voltak, és végre tényleg kezdődött a verseny. Ötösével jöttek a versenyzők. Eleinte kicsit ügyetlenkedtek, hogy mikor, hogyan kell forogni, de megoldották. Szinte mindenkinek remegett a kezében a cetli, amin a sorszáma volt. Kiderült, hogy sokan visszajárnak ide.

Nézegessen főiskolásokat!

Budapest nem vidék

"Jól éreztem magam. Budapest nem vidék, a budapestiek sajnos ilyen passzívak. A vidéki válogatók azok azért jók, mert a tömeg lelkes. A budapestieket nagyon nehéz megmozgatni, immúnisak szinte mindenre, hiába jönnek el szurkolni, rajongani, megnézni, nem lehet őket jól motiválni" – magyarázta később a Velvetnek Zola. A helyzet ugyanis az, hogy valóban nem tapsolt, vagy éljenzett szinte senki, miközben a lányok és fiúk a színpadon mutogatták magukat. "A hangulat másabb, amikor vidéken vagyunk. Valamiért a vidéki közönség élénkebb" – erősítette meg Debreczeni Zita is, aki megosztotta még azt is, hogy a fiúk az utóbbi időben rámentek a kemény testépítésre, ettől sokkal nagyobbak lettek. Mint mondta, a pasik amúgy jók voltak, de ő nem szeret pontozni.

A fürdőruhás körben jöttek a kérdések. Az egyik lány elárulta, hogy szeretne külföldön elhelyezkedni, mire Zola azzal a mondattal csapott le, hogy mondd, hogy nem Dubajban. Debreczeni Zitát pedig felkapta az egyik srác, aki elvileg Nagykanizsa egyik legerősebb embere. "A faggatás az muszáj, interakció kell a versenyzőkkel, hogy közelebb hozzuk őket a közönséghez és a zsűrihez. A poénkodás ad hoc jelleggel érkezik. Az adott helyzet dönti el, hogy éppen most mit fogok kérdezni, vagy milyen poén épül rá" – magyarázta később Zola. "Nincs két egyforma verseny, minden helyzetből ki lehet hozni valami vicceset, vagy nagyon rossz dolgot" – folytatta, majd kifejtette, hogy a ceremónia-mesterkedést is csak szenvedéllyel lehet csinálni.

Az elődöntő izgalmai képekben!

Megszívlelendő dolgok

Miután lement a fürdőruhás kör is, következett az eredményhirdetés. Sajnos annyian voltak a színpadon, hogy senkinek nem tudtuk megjegyezni a nevét, meg aztán, minek is, ez csak az elődöntő. A korábban idézett szőke lánynak kábé öt srác jött be, elmondta, hogy kocka és kocka között is van különbség, valamint, hogy mindenki más alkat, mindenkinek másképpen áll az izom. Ezek megszívlelendő dolgok. "Egy férfi ne eressze el magát, ha én nem eresztem el magam" – válaszolta, amikor arról kérdeztük, hogy kisebb sörhassal azért még elérhetünk-e nála valamit. Debreczeni Zitának legalább bejöttek a srácok, Zola pedig elmondta, hogy erős volt a lány mezőny.