Nyakát és alsó állkapcsát marta meg rokona kutyája annak a hat éves fiúnak, aki vasárnap este életét vesztette Noszlopon. Nem tudni, miért támadta meg a gyereket.

Noszlopi rokonaikat látogatta meg édesapjával a hat éves Dávid május 8-án, vasárnap. Frankó Marianna, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense a Velvetnek elmondta, a gyerek este hét és negyed nyolc között kéredzkedett ki az udvarra, ahol a család három kutyája – két németjuhász és egy tacskó – szabadon voltak.

Az apa vette észre, hogy a gyerek túl régóta van kint, és elkezdte keresni. Fia holttestére az udvaron bukkant rá. A gyerek alsó állkapcsára és ütőerére támadt az egyik németjuhász, hiába próbálta az apa, majd helyszínre riasztott mentősök, Dávidot már nem lehetett megmenteni. A rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés miatt indított eljárást, egyelőre vizsgálják, hogy ki a felelős a gyerek haláláért.

A naplo-online.hu arról számol be, Dávid éppen láthatáson volt devecseri apjánál, akinek testvérét látogatták meg Noszlopon. A szemben lakó szomszéd elmondása szerint a gyerek mindössze tíz percet tölthetett kint egyedül az udvaron, ő maga a házában szerelt, amikor felfigyelt a fiú apjának kiabálására. „Kirohantunk, akkor láttuk, hogy a kisgyerek a földön fekszik és nem mozdul Borzasztó látvány volt. A szemei fennakadva, és bár nem volt nagyon véres, látszott, hogy a nyakát és az alsó állkapcsát megmarta a kutya. Nem látszott, hogy élne.” Sem a szomszéd, sem a fiú családja nem hallotta, ahogy az állat rátámadt Dávid torkára, noha az ablakok mindenütt nyitva voltak.

A lap információi szerint a kutyát sintérek vitték el, hogy megvizsgálják, mert korábban a három kutyából egyikkel sem volt baj – ezért is tartották azokat szabadon, az udvarban. Egy másik szomszéd, aki távoli rokon is, azt mondta, a tragédia előtt negyedórával az evő kutyák mellett tisztogatta a szerszámait, rá sem morogtak. „Aztán a történtek előtt úgy öt perccel beszéltem a kisfiúval, mondtam neki, hogy jöjjön át majd hozzánk játszani. Azt mondta, rendben, kicsit később jön. Amikor a tragédia történt, az édesapa fogta a fejét nagy bánatában és azt mondta, hogy hat éve a gyerekéért élt. Kedves, jóravaló szülők, az édesapa erdészként dolgozik, imádta a fiát és a kicsi is őt. Nem értem, hogy történhetett ilyen.”