Botrány lett a szexi szexbűnözők toplistájából

2011.05.20. 18:20 Módosítva: 2011.05.22. 16:26
A Houston Press újságírója sajátos módszerekkel próbálta felhívni a figyelmet a gyermekek ellen irányuló szexuális erőszakra: kiválasztották a tíz legszexibb gyermekmolesztáló nőt.

Jócska botrány keveredett egy összeállításból, amelyet a Houston Press egyik bloggere tett közzé. A cikkben tíz, a texasi bűnügyi nyilvántartásban szereplő nő fotóját tette közzé, közölve: ők a legszexibbek a szexuális bűncselekményeket elkövetők közül.

A gondos szerző, ahol lehetett, oda is írta, hogy az illető nők pontosan mit követtek el, és kinek sérelmére. A botrányt talán elkerülhette volna, ha ez utóbbit mellőzi, így azonban kiderült: sokuk gyerekeket molesztált, ez pedig kicsapta a biztosítékot az olvasóknál. Balról jobbra, fentről lefelé haladva ismertetjük a hölgyek történetét.

Ők a tíz legszexisebbnek ítélt szexbűnöző
Ők a tíz legszexisebbnek ítélt szexbűnöző

A bal felső sarokban Rebecca Vlasek látható, ő egy 14 éves lányon tett szexuális erőszakot (a szerkesztők itt turpisságot tettek: a legrégebbi képet választottáka sorozatból). Mellette Karen Brown, ő egy ismeretlen korú fiút rontott meg, míg szomszédjáról, Esther Weltyről tudni lehet, hogy egy négy éves kisfiút molesztált. A houstoni Erin Balman egy 13 éves lányt bántalmazott.

A második sorban szereplő Barbara Troutman és Cori Wheelis akár barátnők is lehetnének: előbbi egy 13 éves, utóbbi egy 14 éves fiút molesztált. Az alsó sor balszélsője, Tina Norton egy 16 éves fiúval keveredett kéretlen intim viszonyba, mellette Sharon Faubion látható, aki egy két éves fiút molesztált. Az utolsó előtti Barbara Fanta egy 13 éves lányt, végül Angelica Leon egy 16 éves fiút bántalmazott.

A posztíró megjegyezte: a szexuális bűnöket elkövetők listájának legtöbb szereplője férfi, de fontosnak látták felhívni a figyelmet arra, hogy sok bűnöző egyáltalán nem illik bele a sztereotipikus perverzek kategóriájába. Így sem kerülhették el azonban az olvasói felháborodást, ezért bocsánatkérő cikket tettek közzé.

Ebben leírják: az ötlet onnan származott, hogy a szerző beszélgetésbe elegyedett két gyermekpornográfiára szakosodott ügyésszel, akik elmondták, hogy a szexuális bűnözők nem illeszthetők be egyetlen kategóriába sem - találkoztak már ügyvéddel és hajléktalannal is. "Azt juttatta eszembe, hogy az embereknek milyen prekoncepcióik vannak a gyermekmolesztálókról - kövér, pólós fickók, akik azt kérdezik a gyerektől, hogy elvigyék-e őket egy körre - és hogyan lehetne eloszlatni ezeket."

A "tíz gyermekmolesztáló, akik nem tűnnek gyermekmolesztálónak" cím azonban nem hangzott elég jól, ezért keresték meg a legszexibbnek mondható nőket, hogy eléggé sokkoló legyen, így az emberek felfigyeljenek rá. "Ezért, tudatosan publikáltam áldozataik életkorát, hogy megmutassam: első látásra normálisnak tűnő emberek, akik mellett bármelyik nap elmegyünk az utcán, esetleg azt gondolva, hogy szexik, szörnyű dolgokra képesek." Hozzáteszi, ennek ellenére sokan úgy érezték, félvállról veszi a gyerekek elleni szexuális erőszakot, ezért őszintén elnézést kér.

Az esetről a Huffington Post is megemlékezett, akik a texasi szexuális bűnözés elleni egyesület (TAASA) egyik képviselőjét, Torie Campet is megszólaltatták. Szerinte kifejezetten káros az a szemléletmód, amely a szexuális bűnöket elkövető nőket szexi csábítóknak tekinti. A TAASA statisztikái szerint az államban évente körülbelül 25 ezer felnőttet, és ugyanennyi gyereket erőszakolnak meg - és az összes bűneset csupán 18 százalékáról érkezik rendőrségi bejelentés. A Huffington Post végül felteszi a kérdést: mi lesz a következő? Naptár, az állam legszexibb pedofiljairól?