Apa, lánya, és annak barátnője élt együtt abban a házban, ahol a tizennyolc éves Szilvia apja fegyverével főbe lőtte magát. Apja ügyvédje szerint a lány búcsúleveléből minden kiderül, ám most még az apa is csak a neki szóló két mondatot ismeri. A kérdés, hogy ki verte Szilviát, akinek csecsemőjét jelenleg volt élettársának családja neveli.

Múlt csütörtökön, egy angyalföldi házban főbe lőtte magát egy 18 éves lány. Papp Szilvia öngyilkosságában egyelőre sok a látszólagos ellentmondás. A lány 72 éves apjának ügyvédje, Mile Attila a Velvetnek kijelentette: a jövő héten, amikora hiányzó tények már nem befolyásolhatják a nyomozást, mindenre fény derül.

Amit eddig tudni lehet

Az eddigi híradások alapján tudni lehet, hogy Papp Szilvia édesapjával, a 72 éves Papp Lászlóval, és egy barátnőjével, Adriennel hármasban lakott a férfi angyalföldi lakásban. Szilvia tizenhat évesen megismerkedett egy fiatalemberrel, aki apjának ugyan nem volt szimpatikus, de nem tiltotta el őket egymástól – a lány oda is költözött a fiú családjához. Amikor megszületett közös gyerekük, Viktória, Szilvia akkor se költözött haza, csupán néhányszor vitte fel édesapjához, megmutatni.

Szilvia azonban öngyilkossága előtt egy hónapal hazaköltözött, édesapja többször is látta, hogy szeme alatt véraláfutásokkal, foltokkal tért haza. Gyereke az apjánál maradt. A lány többször is megkísérelt öngyilkosságot, de barátnője mindig megmentette. Múlt csütörtökön végül főbe lőtte magát apja 22-es kaliberű sportfegyverével. Holttestére barátnője talált rá – apja éppen vidéken volt. Hagyott búcsúlevelet, ennek teljes tartalmát azonban még nem hozták nyilvánosságra, egyelőre a rendőrségnél van.

Ami bizonytalan

Különböző híradások arról számolnak be, hogy a lány apja illegálisan tartott fegyvereket, amelyeket – tartva attól, hogy Szilvia újra öngyilkosságot követne el – egy harmadik személynél helyezett el. Ezeket állítólag Szilvia visszaszerezte az illetőtől, majd búcsúlevele megírása után végzett magával – ám a Mokkában Papp László maga közölte: ez nem teljesen így történt,

Mile Attila a Velvetnek azt mondta: az apa biztonságba helyezte a fegyvereket, ám azokat Szilvia megszerezte. Tőle egy harmadik személyhez kerültek, majd a lány ismét megszerezte azokat. Ennél többet nem árulhatott el, mondván, a nyomozást befolyásolhatná.

Az sem teljesen tisztázott, hogyan talált rá Adrienn Szilvia holttestére – a Blikk szerint a barátnő a lövés hangjára ébredt, a TV2 riportja azonban arról számolt be, munkából hazajövet szembesült a lány öngyilkosságával. Az ügyvéd válasza szerint valóban Adrienn találta meg Szilvia holttestét. „Munkából jött haza, akkor történt a tragédia is. Van azonban egy fontos részlet, amely, szintén a nyomozás érdekében, még nem hangozhat el, ám kiegészíti a képet."

Két mondat, négy sor

Kérdésünkre, hogy tudható-e, miért tartotta fenn a kapcsolatot Szilvia a kislánya apjával, ha verte őt, Mile elmondta, nem lehet tudni, hogy a lányt ki bántalmazta. „Feltételezések természetesen vannak. Többször jött haza a szeme alatt lila, véraláfutásos foltokkal, de nem tudni, hogy ki verte meg. Így azt sem lehet kijelenteni, hogy bárki a fiú családjából.” Hozzátette, valószínűleg ezt a kérdést is tisztázza majd a búcsúlevél, ha nyilvánosságra hozzák. Egyelőre azonban Papp László is csak annyit kapott meg, ami neki szólt – két mondatot, négy sorban. Korábban az apa azt mondta, úgy emlékszik, hogy Adrienn azt mondta neki, Szilvia mindenért a volt élettársát okolta. Az ügyvédtől azt is megtudtuk, Szilvia kislánya még mindig a volt élettársa családjánál van.

A XIII. kerületi rendőrkapitányság szakértők bevonásával nyomoz lőfegyverrel való visszaélés miatt, a lány halálát a rendkívüli halálesetek osztálya vizsgálja.