Az április 27-i alabamai tornádó után két héttel került elő az a kutya, amelyik két törött lábbal várta gazdáit egykori házuk küszöbén. Az állat nem tudni honnan, de kúszva tette meg az utat hazáig.

“Figyelemreméltó, hogy egy állat, ami átélte azt, amit ez a kutya, még mindig vidám, és keresi az emberek társaságát. Nagyon örülünk, hogy résztvehetünk a felépülésében” - mondta a Wavy-TV-nek Phil Doster, annak az alabamai állatmenhelynek a munkatársa, akik befogadták a helyi hőssé vált kutyát, Masont. Az állat még az április 27-i tornádó alatt tűnt el, de két héttel később két törött lába ellenére is hazakúszott.

Mason, a kutya egy North Smithfield-i garázsban bújt el a tornádó alatt, majd eltűnt, gazdái háza pedig összeomlott a forgószélben. A gazdái bíztak benne, hogy a kutyának nem esett baja, de elképzelésük sem volt, hogy hol lehet, míg két héttel a tornádó után az állat meg nem jelent az összeomlott ház megmaradt küszöbén. Szerencséjére gazdái is visszatértek egykori otthonukhoz, így találták meg az állatot, és azonnal kórházba szállították - írja a Daily Mail.

“A két mellső lába eltört. Természetesen nem tudta őket pihentetni, így egyik törés sem tudott összeforrni, úgyhogy a törött lábain kúszva kellett hazamennie” - írta le Mason állapotát az állatklinika egyik orvosa, Barbara Benhart.

A kutya gazdái megkérték az egyik helyi állatmenhelyt, hogy fogadják be Masont, amíg sikerül a saját életüket rendbe tenni a tornádó után. Végül néhány jólelkű környékbelinek köszönhetően arra is sikerült pénzt összegyűjteni, hogy Masont megműtsék, így jelenleg sínbe rakott lábakkal várja, hogy ismét a gazdáival lehessen. Az orvosok szerint körülbelül két hónapra van szüksége a felépüléshez.

Mason közben kisebb internetes híresség lett a környéken, saját Facebook-oldalt kapott, ahol már több mint 1800 rajongója van a tornádókutyának . A rajongói oldal igyekszik naprakész információkkal szolgálni mindenkinek Mason aktuális állapotáról, eszerint a kutya nagyon jól gyógyul, és  legszívesebben már ugrándozna, de ezt egyelőre a sínbe rakott lábai miatt nem teheti.

Az április végén pusztító tornádónak több mint 300 halálos áldozata volt, a károsult területet meglátogató Barack Obama elnök szükségállapotott hirdetett ki . Az alabamai tornádó volt egy Egyesült Államok történetének második legpusztítóbb forgószele, egy 1974-es tornádóban 310-en haltak meg.