Hogyan szervezzünk fapados céges orgiát?

2011.05.31. 09:43
83 ezer euróba került az a jutalomút, amellyel egy német biztosító jutalmazta meg legjobb területi képviselőit. Kiszámoltuk: fapados verzióban ez kevesebb, mint 16,5 ezer euróból, azaz a 22,5 millió helyett kevesebb mint 4 és félmillió forintból kihozható.

A Der Spiegel értesülései szerint 83 ezer euróba került az a jutalomút, amelyre a német Hamburg-Mannheimer biztosító 2007-ben vitte el munkatársait, ez mai árfolyamon átszámítva csaknem 22,5 millió forintnak felel meg. Ezt azért sokkal olcsóbban is meg lehetne szervezni.

Budapesti szex-jutalomút

A Handelsblatt értesülései szerint Budapesten, a Gellért Fürdőben rendezett szexpartit az Ergo-csoporthoz tartozó Hamburg-Mannheimer német biztosító 2007-ben. A kéjutazással a cég a legjobban teljesítő területi képviselőket jutalmazta – élő szexműsorral, luxuskurvákkal, illetve gyógyfürdőzéssel. A németes precizitással szervezett mulatságon résztvevők arról számoltak be, alapos átvizsgálás után léphettek be a zártkörű buliba, ahol lefüggönyözött ágyakon élvezhették a kéjnők társaságát, illetve a színpadon zajló, élő szexműsort.

A Handelsblatt cikke, illetve néhány ésszerű következtetés alapján nagyjából kiderül, hogy a kérdéses összeg elvileg mire nyújtott fedezetet: a száz munkatársat június 5-én Budapestre utaztatták, legalább egy éjszakára  (bár az egyetlen éjszaka valószínűtlennek tűnik, hiszen akkor az orgia másnapján, kora délelőtt már távozniuk kellett volna) szobát béreltek számukra, és lefoglalták a fürdőt is. Az est résztvevői a jelen lévő, a szórakoztatásukra rendelt nők létszámát legalább száz főre becsülték, közülük húszan biztosan prostituáltak voltak, néhányan luxuskurvák, akik a legmagasabb pozícióban lévő férfiaknak szolgáltattak. Ha valaki be akart menni a buliba, őrök ellenőrizték, hogy valóban meghívott-e, és nincs-e nála képrögzítésre alkalmas eszköz. A lányoknak is volt ellenőre, aki a karjukra pecsételt egyet, miután valaki elvitte őket egy menetre a helyszínen felállított, lefüggönyözött ágyakon. A többiek addig a három fős színpadi szexshow-t élvezhették, feltételezhetően ehhez fény-és hangtechnika is járult. Mindezt a németek tehát 83 ezer euróból oldották meg, nekünk azonban kicsit több, mint 16,5 ezerből sikerült, ami nincs négy és félmillió forint.

Mennyi? Mi?

Minthogy a Hamburg-Mannheimer központja Hamburgban van, a száz értékesítőt Budapestre kellett hozni. Feltételezhetően a jutalomútra nem fapadossal, turistaosztályon érkeztek, így némi kalkuláció segítségével két találomra kiválasztott légitársaságnál is fejenként 820 euró (körülbelül 220 ezer forint) körüli jegyárakat láttunk (körülbelül egy hónapra előre foglalva). Persze lehetséges, hogy a nagy létszám miatt kaptak kedvezményt: ezügyben értesüléseink szerint a légitársaságoktól eseti megállapodásokkal jobb feltételeket kérni, de ilyenkor sem feltétlenül a jegyár csökken, hanem a fizetési feltételek kedvezőbbek. (Száz főre ez tehát 82 ezer euró, és hopp, majdnem a költségvetés határán vagyunk).

tk3s 1f700094

Valahol azonban lakniuk is kellett, no meg fizetni az escortokat és hostesseket, kibérelni egy fürdőt, szerezni egy biztonsági stábot és még egy pecsételőembert is, a lefüggönyözött ágyakról, az élőben, színpadon szexelő stábról, illetve az őket kiszolgáló technikáról nem is beszélve. És kalkuláljunk azért azzal is, hogy mindezek mellett enniük-inniuk is kellett.

Fapados szextúra, minimálköltségvetéssel

Száz embert repülővel – körülbelül egy hónapra előre lefoglalva – el lehet szállítani kicsit több mint 5,5 millióból, igaz, ez fapados, és nem biztos, hogy van annyi hely, de ha belekalkuláljuk az előre foglalást, és egy kedvezményes megállapodást, kivitelezhető, és az a pár óra repülés nem mindegy, hogy mennyire elit környezetben zajlik? Ugye, hogy de. Mi azonban a menetrend szerint közlekedő buszt javasoljuk, amivel 2,8 millióból is megoldható a dolog, és akkor már útközben elkezdődhet a csapatépítés.

Csapataink már Budapesten vannak – ki kell jelölni az orgia helyszínét. Minthogy nem tudunk olyan területről, amely hivatalosan is e célt szolgálná, és ugyanúgy lehet fürdeni, mint a Gellértben, ezért találomra kerestünk egy olyan helyet, ahol víz is van, és a meztelen emberek látványa sem szokatlan: a Luppa-tavat. Oda egyszerűen és olcsón el is lehet jutni, csupán száz darab 24 órás BKV-jegyet kell vásárolni (ha másnap úgyis sietnek haza értékesíteni), illetve azokhoz egy-egy kiegészítő jegyet, mert a legközelebbi állomás, Budakalász Lenfonó már a főváros közigazgatási területén kívül esik (186 ezer forint, 696 euró).

A szállás nem bonyolult: 25 fős katonai sátrat 192500 forintért lehet rendelni, ebből száz embernek négy kell (770 ezer forint, 2882 euró), hálózsákot meg hozzanak magukkal, az jól jön a buszon is. Lehetne igényelni dobkályhát, vagy más fűtőberendezést, de úgyis orgiázni jöttek, úgyhogy befülled az a sátor magától. Fázósak tábortüzet rakhatnak a csapatépítő jelleggel gyűjtött rőzséből, esetleg addig, amíg a társaság másik fele felveri a sátrakat.

000 NIC2004020388504

A kurvákat azonban nem lehet kihagyni a képből. Egy órára 15 ezer forintos átlagárral számolunk – ezt korábbi cikkünkből lestük –, és a területi képviselők húsz prostijából tizenhetet átlagáras szolgáltatónak minősítettünk. A rájuk fordítandó költség tehát 255 ezer forint (842 euró), a fennmaradó hármat pedig a luxuskategóriából szánjuk a cégvezetésnek (mint azt a németek is is tették).

A Google azt állítja, hogy egy luxusprostituálttal eltöltött óra átlagosan 300 euróba kerül, összesen tehát 900 euróba, vagyis körülbelül 242 ezer forintba (biztos van ennél drágább is, de ez akkor is fapados szexkirándulás). A szexuális szolgáltatást nem nyújtó hostessek, akik csupán jelenlétükkel tisztelik meg egy órára az eseményt, fejenként 10 ezer forintot kapnak (összesen 80 ezer forint, 300 euró), amely egyébként egy teljes műszakos, promóciós feladatokat végző hostess napidíja.

Volt ott kokain is

A német Bild keddi cikke arról számol be, hogy a Hamburg-Mannheimer biztosító rendszeresen szervezett jutalomutakat legjobbjainak, ahol munkatársaik kábítószert is fogyasztottak. A Budapesti kiruccanás után Dubajban, a Seychelles-szigeteken, Monacóban, Mallorcán és Kitzbühelben is megfordultak. Napközben helikopteren utazgattak, jet skiztek, mélytengeri búvárkodtak, delfinekkel barátkoztak, sivatagi túrákat tettek, és a legjobb szállodákban pihentek, hogy éjjel újult erővel bulizhassanak. A kokain mellé pezsgő járt, és ha kiszemeltek maguknak egy-egy csinosabb nőt, őt is bevonták a szórakozásba.
Az eddig nyilvánosságra került sztorik miatt a német szakértők szerint egyértelmű a biztosító presztízsvesztése. Az Ergo biztosítási csoport, amelynek része a Hamburg-Mannheimer, igyekezett is elhatárolódni a drogfogyasztó képviselőktől.

Az élő szexműsor megoldható költségmentesen: a négy sátrat úgy kell felállítani, hogy közrefogjanak egy kisebb teret, itt élvezhetik egymás testét az orgiázók, a többiek pedig a látványukat. Biztonsági őrre nincs szükség, hiszen nincs mit őrizni, ritkán járnak arra emberek, a pecsételős kollégát pedig szintén kihagyhatjuk, a fapados szexorgián időre fizetik a szolgáltatót, nem az aktusok száma alapján. További költséget jelent az óvszer, találtunk is hármas csomagot 890 forintért, ez a termék az erekciót is erősíti. Fejenként két gumival számolva 67 csomagra lesz szükség (egy szerencsés kap még egyet), ami 59630 forint (223 euró).

Már csak az ételre és az italra kell gondolni, de az is könnyen, olcsón megoldható. Valószínűsíthető, hogy a legelvetemültebb német üzletkötő sem tud meginni fél liternél többet a Koccintós borból, amelyből két liter 500 forint, így száz főre 25 ezer forintból megodható a fogyasztás. A vacsora pedig a már emlegetett tábortűzön megsütött kolbász, amelyből 699 forintért is lehet kapni egy kilót. Számoljunk húsz kilóval, és egy közeli hipermarket 149 forintos akciós, ötven vekni kenyerével (13980+7450 = 21430 forint, 80 euró). Az orgia csúcspontja lehet a 10 darab hegyes erős paprika kisorsolása, de kaphatja jutalmul ezeket a legeslegjobb értékesítő (450 forint, 1,68 euró).

005

Opcionális program: fürdés a tóban, illetve a megmaradt óvszerekkel vízibombázás az első HÉV érkezéséig.

Összeadva a költségeket, egy fapados orgiája kicsit felfelé kerekítve 4,44 millió forintból, vagyis 16481 euróból kijön. Az eredeti költségvetéshez képest marad 66519 euró, alig több 17,9 millió forint.

És most jön a java

A Bild értesülései szerint az egész kéjmulatságot közpénzen rendezték - hiszen a cég az e célra elköltött összeget, üzleti kiadásként könyvelve, leírhatta az adójából.

Ezt különösen bájos tényt egyéb érdekességek társaságában hozta nyilvánosságra a lap: például, hogy bérelt limuzinok szállították az értékesítőket  a buliba, ahol az alkalomra kölcsönzött hostessek az asztalon is táncoltak az uraknak.

Most jöhetnek az extrák. Felkészülhetünk arra, ha valaki nem akar borozni – már 89 forintért is lehet egy doboz akciós sört kapni, az száz dobozzal is csak 8900 forint. Ha pedig a sátrak közti intimshow-t is megvilágítanánk, 20 darab 60 centis bambuszfáklya csak 2380 forint, és ha senki sem ajánlja fel saját hálózsákját e célokra, durván négyezerért lehet azt is kapni (összes extra: 11280 forint, durván 42 euró). A fennmaradó összegből még így is kijön, hogy a haknikat vállaló összes magyar előadó egyszerre játsszon a tóparton egy órán keresztül.

Igaz, a Luppa-tó nem annyira elegáns helyszín, mint a Gellért Fürdő, - amelyet egyébként, mint azt egy sajtóanyagból megtudtuk, a Szüzek Fürdőjeként is emlegetnek, mert régen a Gellérthegy barlangjában lakó szerzeteshez jártak a fiatal lányok, kisasszonyok "életvezetési – főként szexuális és morális kérdéseket taglaló – tanácsokért".