A középiskola felfüggesztette a gonoszkodó csajokat, a megkérdezett diákok viszont mind úgy vélik, a vezetők túlreagálták a dolgot, hisz még senki nem halt bele abba, hogy virslivel dobták meg. A beavatások nem példa nélküliek, szinte minden közösségben előfordulnak.

A Washington államban található Henry M. Jackson középiskolában több felső éves cheerleadert felfüggesztettek, ugyanis arra kényszerítették az újakat, hogy pelenkát viseljenek, majd vízipisztollyal lövöldözték és hot dogokkal dobálták őket. Az állítólagos beavatási szertartásra az egyik lány otthonában került sor – írja a KOMO News.

"Mindig kiábrándító számunkra, mikor a diákok ilyesmit művelnek, ahogy csalódás a szülőknek is. Velük együtt reméljük, hogy a következményekből mindenki tanulhat" – olvasható az iskola közleményében. A megkérdezett diákok szerint viszont a beavatást túlreagálták az iskola vezetői, az egész nem több, minthogy egy anya túlságosan felizgatta magát. "Senki nem hal meg, ha arcon találják egy virslivel" – mondta egyikük.

Az igazgató, aki találkozott a felfüggesztett cheerleaderek szüleivel, kitart a büntetés mellett, amit azzal indokol, hogy a fiatalok sportolókhoz méltatlanul viselkedtek. A New York Daily News egy 2000-es tanulmányra hivatkozva hozzáteszi, hogy az Egyesült Államok iskoláiban viszonylag hétköznapi dolognak számítanak a megalázások, ugyanis a diákok 48 százalékát éri valamilyen incidens.

Sehol nincs ez máshogy

A különféle szervezetek bizarr beavatási szertartásai rendszeresen bekerülnek a hírekbe. Egy szegedi kollégiumban például szarral teli vécében kellett a diákoknak tapicskolniuk, a győri Széchenyi Egyetem gólyatáborában pedig meztelenre vetkőzve kellett erotikus feladatokat végrehajtaniuk.

Valószínűleg a királyi légierőt megjárt, frissen nősült Vilmos herceg és testvére, Harry sem úszhatták meg a dolgot, bár talán szerencsésebbek voltak, mint a szegedi kollegisták. A brit légierőnél ugyanis a hagyományok szerint a fizikai erőszak helyett inkább a vicces szívatást alkalmazzák, így a hercegeknek valószínűleg vécécsészéből kellett szívószállal sört inniuk, vagy meztelenül végigfutniuk egy kifutópályán.

Egy whiskeyfőzdében pedig a tanulóidőt sikerrel kitöltő alkalmazottat a többiek örömükben alsógatyára vetkőztetik, aztán belehempergetik az italgyártáshoz használt karamellbe, szénbe és faforgácsba. Ezután hideg vízbe dobják, majd egy (sajnos üres) whiskeyshordóba ültetik, amit aztán jól megforgatnak.