Tetováló expót tartottak Kolumbiában - a kivarrt, vagy varrófélben lévő bőrfelületek mellett a közönség koncerteket és előadásokat hallgathatott. Vagy megnézhette, milyen egy tarkára tetovált ember, amikor húskampókon csüng.

Ötödik alkalommal rendeztek tetováló expót Kolumbiában (ilyenek amúgy nálunk is vannak, ráadásul már nemcsak a külföldi, hanem a magyar celebek is varratnak magukra). A hétvégén, Bogotában zajlott eseményen a leglátványosabb produkció alighanem az a suspension (vagyis felfüggesztett) performansz volt, amelyet az alábbi képen is megtekinthet - sok más, szokatlan (ám attól még szép) megjelenésű expólátogató mellett. A férfi neve sajnos nem ismert. Éljenek a tetovált lányok!

A suspension lényege, hogy kampókkal, e célra kialakított piercingeken, lyukakon keresztül felemelik, fellógatják a vállalkozó szelleműt. Testmódosító körökben mélyen rituális tevékenységnek tartják, leszögezve, csak szakember asszisztálásával fogjon bárki is ilyesmibe. Nem véletlenül: a leggyakrabban vállakon, karokon, háton és térd közelében elhelyezett kampóknál ügyelni kell a bőr vastagságára, az egyensúlyra, illetve a lógatni kívánt páciens anatómiájára. Ha túl kevés a kampó, vagy nincsenek megfelelően elosztva a test felületén, a bőr kiszakad.

Többféle válfaja ismert, attól függően, hogy a suspensionre vállalkozó milyen pózban függ, illetve, hogy mozdulatlan marad-e. Érdeklődők angol nyelven itt olvashatnak utána a kérdésnek. Az eljárás története meglehetősen messzire nyúlik vissza: a hinduk és több indián törzs tagjai, köztük a mandanok biztosan végeztek ilyesmit.