Elődjéhez méltón, első útján elsüllyedt a Titanic II. Az öt méter hosszú hajó birminghami tulajdonosa majdnem megfulladt, de kimentették.

Első útján elsüllyedt a Titanic II. Tulajdonosa, a birminghami Mark Wilkinson ezer fontért (csaknem 300 ezer forintért) vette öt méter hosszú kishajóját, és jónak látta a 99 évvel ezelőtt elsüllyedt utasszállító után elnevezni. Nem is jutott vele messzire, már az első útján léket kapott.

A 44 éves férfi, aki csak pecázni indult a hajóval, elvergődött a dorset megyei West Bay kikötőig, ahol végül a kikötőmester mentette ki a vízből - majd végignézhette, ahogy a Titanic II. elsüllyed (erről itt talál képet). "Elég zavarbaejtő történet. Abból viszont már elegem van, hogy mindenki arról faggat, nekimentem-e egy jéghegynek" - idézi Wilkinsont a The Sun. Mások szerint  ez hülyeség - a hajó annyira kicsi volt, hogy egy jégkocka is elég lett volna hozzá.

A lap megszólaltatott egy szemtanút is: a 63 éves Margaret O'Callaghan csaknem tevékenyen részt vett a helyzet megoldásában. "Valaki azt mondta, az a hajó süllyed, odanéztem, és azt láttam, hogy egy nagydarab fickó eszelősen kapaszkodik bele. Odakiabáltam neki, hogy engedje el, és ugorjon, aztán kimentették."

A Metronak az életmentő James Radcliffe kifejtette, már akkor észlelte az eseményeket, amikor a férfi még kétségbeesetten szivattyúzott a hajóban, de látni lehetett, hogy egyszerűen túl sok a víz odabent.