Lebukott az a holland lány, aki - állítása szerint - magára tetováltatta 152 Facebook-barátját. A műveletről készült videó bejárta a világhálót, ám mint azt maga azt alkotó is megerősítette, szó sem volt valódi tetoválásokról. Vélhetőleg az egész csak egy reklámhadjárat részét képezte.

Kamunak bizonyult az az állítás, miszerint egy rotterdami lány Facebook-barátainak profilképét karjára tetováltatta. A bizarr műveletet megörökítő felvétel csupán egy gerillakampány része lehetett, valójában nem volt szó igazi tetoválásokról – ezt maga az alkotó, Dex Moelker nyilatkozta a Telegraaf napilapnak.

Az ominózus képanyagot egy susyj87 nevezetű YouTube-felhasználó helyezte el a portálon, ugyanakkor ez volt az egyetlen feltöltött videója. A dolgot már önmagában több hozzászóló gyanúsnak találta, egyikük figyelmét azonban a user által megemlített Pretty Social cég keltette fel. A holland vállalat ugyanis Facebook-profilképek nyomtatásával foglalatoskodik.

A fiatal nő a YouTube-on így kommentálta az alkotást: „Rengeteget gondolkodtam az ötleten. A 152 emberrel nem állok egytől-egyig baráti viszonyban, volt közöttük olyan, akit csupán érdekes személyiségnek találtam. A tetováláshoz mindegyikük engedélyét kikértem, és mondhatom, nagyon büszkék voltak rá. Számomra ez az alkotás tökéletesen kifejezi személyiségemet és a kort, melyben élünk.”

A tetoválóművész, Dex Moelker – művésznevén Tattoo Dex – nemrégiben beismerte, hogy csupán egy látványos dekorációról volt szó: „A tetoválás nem volt igazi, csupán egy mintát vittem fel, mely pár napon belül lekopik.” Amennyiben a videó ötlete valóban a Pretty Social vezetőinek agyából pattant ki, kétségtelenül célt értek.