Hat hét infúzió és tíz hét hidroterápia után rá tud állni sérülti jobb mellső lábára Mog, az egyéves brit macska. Az állat mellső lábai februárban bénultak le, amikor elgázolta egy autó. Gazdájának hidroterápiát javasolt az állatorvos, amit a kandúr még élvez is, mert más macskákkal ellentétben nem gyűlöli a vizet.

„Tudom, meglehetősen szokatlan az, hogy egy macska szívesen úszik, de ő egy igazi egyéniség. Egyre jobban élvezi, most már körbe-körbe úszkál a medencében, miközben hangosan nyávog és prüszköl. Nagyon vicces, óriási élmény. Mog mindig is szerette a vizet, otthon is állandóan a kád és a mosdókagyló körül ólálkodik” – mesélte a Daily Mailnek Mog büszke tulajdonosa, a 62 éves Veronica Ashworth, aki tíz hete hordja hidroterápiás kezelésre macskáját, alkalmanként harminc fontért (körülbelül kilencezer forintért).

Elgázolták, cserbenhagyták

Az állat még februárban szerzett súlyos sérüléseket, amikor elgázolta egy autó az Egyesült Királyság-beli St. Isseyben. Csontjai ugyan nem törtek a balesetben, de súlyos idegkárosodást szenvedett, és a két mellső lába lebénult. Az asszonynak azt mondták, a macska soha többé nem fogja tudni használni a mellső lábait. Mog hat hétig infúziót kapott, ezalatt gazdája tehetetlenül nézte, hogyan próbálja előreküzdeni magát két hátsó lábával. Végül egy helyi állatorvos tanácsára elvitte a Wadebridge mellett található hidroterápiás központba, ahol Mog előtt kizárólag kutyákat kezeltek.

„Az első alkalommal, amikor beletettem a vízbe, halálra volt rémülve, de mondtam Veronicának, hogy kezdje el hívni a macskát. Erre Mog nyávogni kezdett, és egyenesen odaúszott hozzá. Azzal, hogy a vízben használja, nyújtja a lábait, lassan visszatér beléjük az élet. Tényleg elképesztő” – nyilatkozta a lapnak az állatterapeuta, Rob Boisseau. A tizenöt perces vízkezelés egyébként egy kutyákra méretezett, négy méter hosszú, egy méter mély medencében történik. „Még mindig jelentős az idegkárosodás, de már nagyon sokat javult az állapota. A bal mellső lábát még mindig nem tudja kiegyenesíteni, de néhány héttel ezelőtt már elkezdte terhelni a jobbat – elképesztő volt” – számolt be a fejlődésről Ashworth.