A 45 éves Carol Whetton kicsit gyászolja Arron nevű fiát, de örül, hogy helyette kapott egy csodálatos lányt, Hannaht. Az asszony sírt, amikor gyermeke pár éve elmondta neki, hogy rossz testbe született, és valóban nem fiú, hanem lány, de végül megbékélt a gondolattal, az állandó veszekedéseknek végleg búcsút intettek, és most már gyermeke ad neki divattippeket. Persze nem mindenki fogadta jól a környezetükben, hogy a tinédzser nemet akar váltani: legkisebb gyermekét például megverték iskolatársai, mert nem mondta azt a testvérére, hogy meleg.

Egy 17 éves brit tinédzser 2009-ig fiúként élt, pedig már kisgyerekként tudta, hogy ő valójában nem Arron. „Már ötéves korom óta tudom, hogy valami nem stimmel. Éppen együtt fürödtem a nővéremmel, aki most 23 éves. Láttam, hogy másként nézünk ki, de én is lánynak éreztem magam. Kiskoromban babákkal játszottam focizás helyett. Nem kedveltem az olyan játékokat, amelyeket a fiúk szoktak. Ahogy idősebb lettem, egyre inkább nyilvánvalóvá vált, hogy nem akarok fiúként élni. A többiek azt mondták, hogy meleg vagyok, de tudtam, hogy ez nem igaz. Egy heteroszexuális lány voltam egy fiú testébe zárva” – nyilatkozta a Sunnak a tinédzser, aki sokáig titokban tartotta érzéseit, mert félt az emberek reakcióitól, nem tudta, hogy kihez fordulhatna.

Nem volt boldog fiúként

Az iskolában sok kínos élménye volt, például amikor a testnevelésóra előtt át kellett öltöznie. „Azt hazudtam, hogy otthon hagytam a felszerelésem vagy egyszerűen csak lógtam óráról. Tizenöt évesen tréningruhában jártam és zseléztem a hajam, mert ki akartam próbálni, hogy boldog lennék-e, ha fiúként élnék. Éreztem, hogy ez nem én vagyok” – nyilatkozta Hannah, aki csak 2009 decemberében árulta el édesanyjának, hogy nemet szeretne váltani. „Az első pár napban sokat sírtam, féltem attól, hogy mit tartogat a jövő” – mesélte az édesanya, aki azt mondta gyermekének, hogy túl fiatal, és lehet, hogy idővel majd másként látja a dolgokat.

Még mindig csúfolják

A most 17 éves tinédzser végül tavaly februárban már úgy öltözködött, mint egy lány, majd  múlt hónapban női hormonokat kezdett el szedni. Reméli, hogy pár éven belül a nemátalakító-műtétre, illetve – műtétekre is sor kerül. „Sokkal nőiesebb lettem: szélesebb a csípőm, az arcom is kikerekedett. Pár évig nőként kell élni, csak ezután engedélyezik a műtétet. Minden hónapban ellátogatok egy transzneműek számára létrehozott csoport gyűlésére” – nyilatkozta Hannah, akit az iskolában még mindig csúfolnak.

„A fiamat, Dale-t megverték az iskolatársai, mert nem akarta azt mondani, hogy a testvére meleg. Persze nagyon sokan vannak, akik támogatnak minket. Nagyon nehéz elfogadni, hogy a 16 éves fiad egyszer csak nincs többé. Bár nincs már fiam, de lett egy csodálatos lányom, aki mindennél fontosabb nekem ezen a világon” – szögezte le Carol Whetton, akinek partnere, a 40 éves Paul elfogadta nevelt gyermeke döntését. Hannah Whetton nem tartja a kapcsolatot biológiai apjával.

Családot szeretne

„A fiúkhoz vonzódom, de amíg nem leszek nő teljes mértékben, addig nem akarok szexuális kapcsolatot létesíteni. Egy nap majd szeretnék saját családot” – nyilatkozta a tinédzser, aki szerint a nemváltás megmentette a kapcsolatát édesanyjával. „Korábban nagyon sokat veszekedtünk, mostanra viszont nagyon közel kerültünk egymáshoz. Együtt járkálunk a városban, tanácsokat ad az öltözködéssel kapcsolatban, hogy hogyan sminkeljem magam. Sokkal nyugodtabb és pozitívabb, sokat mosolyog. Egyikünk számára sem volt könnyű, de tudom, hogy Hannah nem lesz boldog, amíg nő nem lesz” – mondta a 45 éves asszony.

A Velvetet már a Facebookon is megtalálja, klikkeljen ide, lájkoljon minket!