Rövidre zárta önértékelési zavarait egy baltimore-i asszony: ötvenhárom évesen lett testépítő, most a csodájára járnak. Öt gyereke is.

"A kor egyáltalán nem számít. Új életet kezdhetsz, amikor csak akarsz. Igen, kiléptem a komfortzónámból, és tudod, mi történt? Túléltem" - így vélekedik a baltimore-i Debra Berney, és eszerint cselekedik. Az ötvenhárom éves asszony öt gyerek után döntött úgy, hogy most aztán tényleg elege van már asaját testéből, és egy évi kemény munkával testépítővé gyúrta magát.

Nagy utat tett meg: egy-két évvel ezelőtt saját bevallása szerint arra sem lehetett rávenni, hogy szűk ruhában mutatkozzon. "A középiskola óta sosem voltam elégedett a testemmel, mindig volt rajtam 6-7 kiló felesleg. Úgyhogy nem vettem fel szexi ruhát, hosszú szoknyákkal takartam el magam. Valószínűleg rosszabbul is néztem ki ettől. Azt hiszem nem akartam, hogy mások észrevegyenek" - idézi a Daily Mail.

Berney elmondása szerint sovány gyerek volt, de amint serdülni kezdett, úgy festett, "mintha vizet öntenének egy szivacsra". Helyzete nemigen változott, így sikeres logopédusi karrierje mellett negyvenes évei közepén, ötödik gyereke születése után wellness-témájú képzésbe kezdett. "Bűnösnek éreztem magam. Öt gyerekkel - ebből három iskolában - még egy tandíjat beilleszteni a családi költségvetésbe, és kevesebb időt tölteni a férjemmel, ez elég nagy kérésnek tűnt." Ennek ellenére belevágott, és hetente háromszor lejárt edzeni az egyetemi tornaterembe.

Ekkor talált rá új hivatására is: "láttam ezeket a fiatal edző-hallgatókat, és azt gondoltam, én nagyon tudnám motiválni az embereket, és számos idősebb diák és oktató ugyanolyan problémákkal küzd, mint én. Miért ne segíthetnék nekik?" Így lett személyi edző, majd kollégái példáját követve testépítésbe fogott.

A Velvetet már a Facebookon is megtalálja, klikkeljen ide, lájkoljon minket!