Közúti baleset gondatlan okozása miatt indítottak nyomozást R. Tibor hivatásos állományú rendőr ellen. A 27 éves férfi július 12-én Budapest felé haladt motorjával az M7-es autópályán, amikor vélhetően elvesztette az uralmát a motor felett, és a szalagkorlátnak ütközött. Mögötte ülő barátnője, a 18 éves Ohanyál Henrietta a helyszínen életét vesztette. Az elhunyt modell Répás Lajos növendéke volt, a 2010-es Miss Bikini versenyen különdíjat kapott. Az idei, vasárnapra szervezett versenyen is indult volna.

„A Facebookon rejtelmes kommentek jöttek sorra, innen gondoltuk, hogy valami nagy baj történhetett. Elkezdtünk telefonálgatni, és ez, sajnos, be is igazolódott” – nyilatkozta a Velvetnek Répás Lajos, számtalan Miss-verseny szervezője. A versenyigazgató a 2010-es, Miss Bikini versenyen ismerkedett össze azzal a 18 éves lánnyal, aki július 12-én, a késő esti órákban egy motorbalesetben életét vesztette az M7-es autópályán.

Tragédia Pákozdnál

A járművet egy 27 éves rendőr, Ohanyál Henrietta pasija vezette – tudta meg a Velvet. A pár a Balatonról Budapest felé haladt az M7-es belső sávjában, amikor a sofőr a pákozdi lehajtónál elveszítette az uralmát a jármű felett, és a jobb oldali külső szalagkorlátnak hajtott. Információink szerint a férfit akkor a veszprémi kórházba vitték, később azonban átszállították a székesfehérvári intézetbe. "A kiérkező mentők a sérültet már eszméletlenül találták" - nyilatkozta a modellről a TV2 Aktív című műsorának Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője. Elmondása szerint a lány a súlyos nyaksérülésébe halt bele.

„A rendelkezésre álló adatok szerint egy rendőr volt a motorkerékpár vezetője” – erősítette meg a Velvet értesüléseit dr. Juhász András, Fejér megyei főügyész. Kérdésünkre elmondta, az üggyel a Székesfehérvári Nyomozó Ügyészség foglalkozik, a nyomozás közúti baleset gondatlan okozása miatt folyik. Úgy tudjuk, a BRFK Bevetési Főosztályánál dolgozó R. Tibornak több lábujja leszakadt a balesetben, a nagylábujját pedig sebészi úton távolították el.

"Haragszok, mert a fiú idősebb volt nála, és így (motoros - a szerk.) ruha nélkül felengedte a motorra" - mondta az RTL Klub Fókusz című műsorának Károlyfalvi Henrietta, az elhunyt lány egyik barátnője. Szerinte a motoros "egy ilyen vagányabb srác volt. Lelkis is volt, és nagyon szerette a Henit". Az RTL Klub információi szerint a vidékre tartó páros gyorshajtás miatt balesetezett.

Miss Bikini volt az elhunyt lány

Balesetben elhunyt barátnője, a 18 éves Ohanyál Henrietta a 2010-es Miss Bikini versenyen különdíjat kapott – ekkor találkozott Répás Lajossal. „Vendéglátóipari szakközépiskolába járt, a nyári szünetben a Palatinus strandon dolgozott, fagyit árult. Végül a barátai unszolására nevezett be, semmi akadálya nem volt, hiszen volt nála bikini” – magyarázta a Velvetnek a verseny szervezője.

„Különdíjat kapott, a legszebb arcért járót, mert karakteres, de egyben szép arcú lány volt.” A spontán nevezés, és a nem várt díj után beiratkozott Répás modelliskolájába. A tanfolyam végén oklevelet kapott, és munkát – a szépségverseny-gazda szerint több fotózással is megkeresték. „Ő is ott volt azon modellek között, akik májusban elmehettek dolgozni Marrakesbe, az évente megrendezett Caftan divatshow-ra” – mondta Répás.

„Tehetséges lány volt, ráadásul arrafelé lakott, amerre én, így párszor haza is vittem kocsival Rákoscsabára. Ilyenkor sokat beszélgettünk – nagyon kis aranyos, jószívű, törekvő lány volt. Benevezett az idei Miss Bikinire is, ami most vasárnap lesz, de azon, sajnos, már nem tud ott lenni.”

Répás Lajos úgy tervezi, a versenyen szól majd néhány szót az elhunyt lány emlékére, de úgy látja, a strand nem megfelelő helyszín egy megemlékezésre. „Öt napon belül ez volt a második ilyen baleset – az elsőben is utasként halt meg egy kislány. Nagyon kell vigyázni a nagymotorokkal, mert már olyan csodajárművek vannak, hogy azokra kész életveszély ráülni, főleg egy Balaton Sound után, amikor ki tudja, mi volt – fáradtság, drog, alkohol, akármi” – tette hozzá Répás.

A Velvetet már a Facebookon is megtalálja, klikkeljen ide, lájkoljon minket!