Kihallgatta a rendőrség azt az ausztrál nőt, aki eBay-en próbálta eladni a gyerekeit. A nő azt állította, hogy csak viccből csinálta az egészet, azonban még mindig vizsgálódnak a hatóságok, hogy nála maradhatnak-e a gyerekek. A rendőrséget legjobban az aggasztotta, hogy a tíz év alatti fiúért és lányért többen is licitáltak, akik között lehetnek például pedofilok is.

Az Ausztrália déli részén fekvő Geelongban élő anya felrakott egy hirdetést az eBayre, amiben két gyerekét árulta, és megdöbbent, amikor a hatóságok felhívták, hogy kivizsgálják az ügyet. "A rendőrség lenyomozta a nőt, aki azt állította, hogy az egész csak vicc volt" – olvasható a rendőrségi közleményben. Mint kiderült, nem fognak eljárást indítani ellene ezért, bár ahogy a közleményben áll, a rendőrség rosszallja az ilyesféle magatartást.

A hirdetést szerdán rakták fel, és másnap késő reggelig volt fent, addig többen ajánlatott tettek a gyerekekért. A hatóságok azonnal megkeresték az eBayt, ami két órán belül levette azt. "A nő azt mondta, hogy ez csak egy vicc volt, de ami valójában aggaszt minket, azok az emberek, akik licitáltak az aukción. Ők könnyen lehetnek például pedofilok" – nyilatkozta egy rendőrségi szóvivő. A nőt akár egy éves börtönbüntetésre is ítélhették volna.

A gyermekvédelmi hatóságok azonban változatlanul vizsgálódnak. "Ha valami komolyan fenyegeti a gyerekek jólétét, akkor elvehetik őket az anyjuktól. Meg kell tudnunk, hogy miért csinálta ezt" – mondta az egyik szóvivő.