Jeret Peterson hétfőn öngyilkos lett, lelőtte magát. A Vancouverben szabadstílusú síelésben ezüstérmet szerző sportoló depressziós volt, alkoholproblémákkal küzdött. Öngyilkossága előtt felhívta a mentőket, és azt mondta: megölöm magam.

“Megölöm magam. Tényleg megölöm magam” - mondja Jeret Peterson amerikai sportoló azon a felvételen, amit a TMZ szerzett meg, és nem sokkal azelőtt készült, hogy a 29 éves férfi öngyilkos lett egy parkolóban.

Peterson a tavalyi vancouveri olimpián szerzett ezüstérmet szabadstílusú síelésben, de évek óta tartó depressziója annyira eldurvult, hogy július 25-én hétfőn lelőtte magát egy utah-i parkolóban. A helyszínre kiérkező mentők a halál okaként egyértelműen a lövést állapították meg. A múlt héten ittas vezetés miatt letartóztatták, de nem valószínű, hogy emiatt lett volna öngyilkos az egyébként is alkoholproblémákkal küzdő sportoló.

Peterson hosszú ideje depressziós volt, korábban bevallotta, hogy gyerekkorában szexuálisan zaklatták, a húgát ötévesen elütötte egy részeg sofőr. A torinói olimpia előtt néhány hónappal a szeme láttára lett öngyilkos egy barátja, hozzá hasonlóan szintén fegyverrel. A hírek szerint a barátja halálán nem tudta magát túltenni.

Az öngyilkossága helyszínén a rendőrök találtak egy búcsúlevelet, de azt nem hozzák nyilvánosságra.

Peterson összesen három olimpián indult, 2010-ben ért karrierje csúcsára, amikor ezüstöt szerzett Vancouverben. “Tudom, hogy egy csomó ember egy rakás dolgon keresztülmegy az életében, és csak azt szeretném, ha tudnák, mindenen túl tudják tenni magukat. Minden alagút végén ott van a fény, az enyém végén ezüstszínű volt, és imádom” - nyilatkozta az olimpia után a sportoló.

Peterson a nem túl régóta létező szabadstílusú síelés ismert alakja volt, egy saját fejlesztésű figurát hagyott maga után a világra, a Hurrikánt, amiben három szaltó és öt csavar van.