Egy angol lány soha nem érez éhséget és szomjúságot, miután tizenöt évig egy furcsa betegség miatt nem ehetett. Négy éve fokozatosan újra étkezhetne, de néha el is feledkezik róla. Korábban, amikor a többiek ettek, ő csak csendben ült és olvasott, így az étkezés közösségi vonatkozásai is ismeretlenek számára. Nem élvezi az evést, de próbál egészséges maradni.

A húsz éves Molly Smitht kislányként vitték kórházba, mert a vékonybele megcsavarodott, és az orvosoknak ki kellett venniük. A műtét miatt 15 évig nem tudta megemészteni az enni- és innivalót, és egy csövön keresztül kellett etetni. A lányt néhány évvel ezelőtt megműtötték, kapott új májat, kapott újra beleket és hasnyálmirigyet is, aminek köszönhetően fokozatosan újra tudott enni és inni. Az eltelt tizenöt év miatt viszont, amíg egy gép etette, már nem érez éhséget, vagy szomjúságot, és nem tudja élvezni az evést.

"A többiknek nem tűnt fel az iskolában, hogy beteg voltam. Mivel egy csövön keresztül etettek, soha nem tapasztaltam meg, hogy az étkezés milyen közösségi élmény. Amikor a szüleim ettek, én csak ültem az asztalnál és egy könyvet olvastam. Még mindig nem okoz örömet az evés, és néha el is felejtek kajálni vagy inni, mert soha nem érzem éhesnek vagy szomjasnak magam. De megpróbálok egészséges maradni" – nyilatkozta Molly Smith a SWNS.comon. Ahogy mondta, az étkezés teljesen új tapasztalat számára. Most tanulja, hogy mi az, amit szeret, és mi az, amit nem. Azt például már tudja, hogy nem szereti csokit, de imádja a csipszet.

A lányt hat hónapos korában szállították kórházba vékonybél csavarodás miatt. Hogy mi okozta a problémát, az nem derült ki. Utána tizenöt évig minden nap 12 órára egy gépre kellett kötni, ami a táplálékot a szívén keresztül egyenesen a véráramba jutatta. "Minden nap rendesen jártam iskolába, de esténként rá kellett, hogy csatlakoztassanak a gépre. Amikor hét éves lettem, megtanultam egyedül is használni azt" – mondta Molly Smith. Egy nappal a tizenhatodik születésnapja előtt aztán megműtötték, ami után fokozatosan újra elkezdhetett enni és inni.