Késelés áldozata lett egy Angliában élő magyar nyugdíjas az orvosszakértő véleménye szerint. A 76 éves Varga Károlyt Wellingborough-i otthonában még pénteken ölhették meg, a holttestre csak a hétvégén leltek rá. Az elkövető kiléte és az indítéka egyelőre homályos.

Holtan találták otthonában a 76 éves magyar származású Varga Károlyt az angliai Wellingborough-ban. Az elsődleges vizsgálatok szerint halálát késelés okozta. Az orvosszakértő szerint a férfi fejsérüléseibe halt bele, amelyet valamely éles, pengés fegyver okozhatott. A férfi vélhetően még pénteken halt meg.

A Charlie-nak becézett idős embert a városka Cannon Street nevű utcájában lévő lakásán találták meg - írja a Northampton Chronicle & Echo című helyi lap. A BBC szerint a rendőrség azután hatolt be szombaton a házba, hogy a hozzátartozók aggódni kezdtek, és értesítették a hatóságokat.

"Varga úr nagyon jól ismert alakja volt a helyi és a magyar közösségeknek is, fiatalok és idősek között is" - mondta a helyi lapnak Martin Kinchin főnyomozó. Hozzátette, a támadás indítéka még homályos, ezért a rendőrség információkat kért azoktól, akik ismerték Vargát. Arról is adatokat vár a rendőrség, hogy hol látták utoljára a férfit, és merre lehet a gyilkos fegyver. A hatóságok vizsgálják a környék térfigyelő kameráinak képeit is.

Wellingborough

A gyilkosság helyszíne Közép-Angliában, Northamptonshire-ben található, Northampton városától 18 kilométerre, keletre. A 6. században alapította egy Waendel nevű szász vezér, ekkor még Wendelingburgh volt a neve.

Miért pont egy idős embert?

A helyieket sokkolta gyilkosság - írja a Northampton Chronicle & Echo. "Nem mondtak nekünk semmit - egy csomó ember meg mond nekünk mindenfélét. Azt hallottuk, gyilkosság volt, de ezt nem tudjuk elhinni" - nyilatkozta egy nevét nem vállaló környékbeli. Ezt azzal indokolta, hogy "gyilkosságok nem történnek itt. Ez egy családias övezet". Az ittenieket az rémítette meg a legjobban, hogy sok idős ember él errefelé egyedül.

Maxime Ames queenswayi, de épp a városkában tartózkodó lakos fogalmazta meg a legjobban a félelmeket: "Tudom, hogy volt már pár gyilkosság Wellingborough-ban, ami összeköthető volt valamivel - egy balhéval, problémákkal -, de volt egy ok mögötte. De milyen ok lehet egy 76 éves férfi megggyilkolása mögött?"