Pál utcai fiúkba illő harc folyik a grundért az Egyesült Államokban. Egy partszakaszért küzdenek az amerikai tengerészgyalogosok és a helyi nudisták. A pucéran napozókat ugyanis már csomó strandról elkergették a hatóságok, így ők a hadsereg egyik bázisához tartozó fövenyt szemelték ki maguknak.

Az egész história azzal kezdődött, hogy San Diego környékén egyre több strandon büntették meg a meztelenül strandolókat. A nudisták ekkor találták meg a festői, kihalt kaliforniai partszakaszt Gold Beachnél - írja a Daily Mail. Azonban a tengerészgyalogosok nem igazán örültek a pucér strandolók özönének. Az általuk elfoglalt partszakasz ugyanis a katonák egyik kiképzőhelye, itt gyakoroltatják velük a partraszállási műveleteket.

"Civilek a Védelmi Minisztérium engedélye nélkül nem léphetnek át a Camp Pendleton bázis parti részére, tekintet nélkül arra, hogyan akarják használni a partot" - nyilatkozta a tengerészgyalogság szóvivője. Ezért a hadsereg úgy döntött, a rendfenntartó rangereket is beengedik a partszakaszra, hogy kikergessék a nudizókat.

Sok nudista eleve arra panaszkodik, hogy a rend őrei bokrok közül kukkolják őket távcsöveikkel és kameráikkal. A felszerelés egy részét a hadseregtől kapják. A Los Angeles Timesnak nyilatkozó egyik helyi, John Squicciarini szerint a rangerek csak "saját maguknak csinálnak problémát. Ez nagyon gyerekes."