Milliós kártérítést szeretne kapni Angelica Smith, aki azt állítja, hogy az ismert autóversenyző- és tervező, Carroll Shelby szexuális zaklatta őt, egyik alkalmazottja pedig meg is erőszakolta. A nő hiába jelentette főnökének az esetet, kirúgták.

Több mint ötmillió dollárnyi (kb. 951 millió forintnyi) kártérítést szeretne kapni az nő, aki nemrég beperelte az autós körökben igazi legendának számító Carroll Shelbyt, az idős férfi cégét és az egyik alkalmazottat, aki állítása szerint megerőszakolta – írja a TMZ. Angelica Smith, aki korábban recepciósként dolgozott a 88 éves férfi cégénél, azt állítja, hogy maga Shelby is zaklatta őt.

A cégnél állítólag rabszolgaként bántak vele, Shelby többször is arra utasította, hogy intézze el a bevásárlást, vegyen alkoholt és pornográf cuccokat, és egyébként is nagyon barátságtalan körülmények között kellett dolgoznia. Egy alkalommal az idős autótervező még tovább ment, és szexuálisan zaklatta, pontosabban markolászta otthonában.

A nő azt állítja, hogy 2010 decemberében még rosszabbra fordultak a dolgok, Shelby egyik alkalmazottja ugyanis bekábítószerezte, majd megerőszakolta az autós legenda otthonában. Smith természetesen azonnal beszámolt az esetről főnökének, de ahelyett, hogy Shelby megtette volna a megfelelő lépéseket, a nőt kirúgták. Menesztésének állítólag köze volt ahhoz, hogy panaszt tett arról, hogy mi is történt vele. Angelica Smith csak azután kereste fel a rendőrséget, miután elbocsátották.

A TMZ állítólag megkereste Shelby ügyvédjét, aki eddig még nem reagált a történtekre, a Jalopnik azonban szerencsésebb volt. Shleby jogi képviselője szerint a korábbi alkalmazott állításainak nincs valóságalapja, és állítólag azért bocsátották el, mert az idős autótervezőnek már nem volt szüksége recepciósra korából, egészségi állapotából és munkarendjéből adódóan. Hozzátette, Carroll Shelby bízik az igazságszolgáltatásban, és úgy gondolja, hogy kiderül az igazság a jogi procedúra során.

Ki is Carroll Shelby?

Az amerikai autótervező, autóversenyző, az 1959-es Le Mans-i 24 órás verseny győztese. 1923-ban született Texasban. A második világháborúban tesztpilótaként és repülési oktatóként szolgálta hazáját. Ezt követően autóversenyzőként szerzett magának hírnevet: 1956-ban és 1957-ben a Sports Illustred őt választotta meg az év autóversenyzőjének, 1958 és 1959 között a Forma-1-ben is versenyzett. Ezt követően egészségügyi okok miatt visszavonult, megalapította autósiskoláját, valamint a Shelby-American céget. Az AC Cobra (Shelby Cobra) megalkotója azóta is autótervezéssel foglalkozik.

Forrás: Wikipedia