Majdnem az életével fizetett egy amerikai srác a vakmerőségéért: több mint 2 méter mély árkot ásott, aminek ráomlottak a falai. A föld alatt rekedt fiún parti őrök, tűzoltók és strandolók próbáltak segíteni, de csak 25 perc elteltével tudták kihúzni. Sérülés nélkül megúszta.

Kész csodáról beszél az amerikai média azután, hogy egy merész srác gyakorlatilag megásta a saját sírját, ám túlélt fél órát a rádőlt föld alatt. A kamasz a kaliforniai Newport Beach strandján kezdett ásni, és végül egy több méter mély árkot hozott össze. Amikor az alján kapart épp, a homokfal ráomlott, és betemette őt.

Az ABC tévécsatorna Los Angeles-i adása idézi a hatóságokat, akik szerint a fiú 25 percet töltött a homok alatt, amíg a kimentésén fáradozó strandolók tucatjai kikaparták onnan. "Őrület volt az egész. Tudtuk, hogy valaki el van temetve. Nem tudtuk, milyen idős a személy" – nyilatkozta az ABC-nek a szemtanú Dirk Vanderwall. Szerinte egyre hosszabbnak érezték az eltelt időt, de csak ástak és ástak, egészen a több mint 2 méter mélyen eltemetett srácig.

"Tűzoltóink már tapasztaltak ilyet korábban" – mondta Jennifer Schultz a newporti tűzoltóságtól, hozzátéve, hogy pont idén gyakorolták ezt a szituációt. A kimentett fiú egyébként sérülés nélkül megúszta, de egy ideig kórházi megfigyelés alatt tartották. A gödröt azóta egy markolóval betemették, és a tűzoltóság figyelmeztette az embereket: ne ássanak ekkora gödröt, mert beomolhat.