Vodkával talajrészegre leitatott tinilányokat kínált fel három férfinak egy 19 éves brit lány. Ők egy házban megerőszakolták a két tinédzsert, akikkel még hazavitelük közben is közösültek. A kedden bűnösnek kimondott lány korábban mindhárom férfival szexelt, egyikőjükbe szerelmes is volt. Mindegyikőjükre kemény börtönbüntetés vár.

Stephanie Knight két 16 éves lánynak először azt ígérte, elmennek egy nagyot bulizni. Vodkával és droggal traktálta őket, majd beültette a kocsijába és elindult velük. Elvezetett egy kihaltnak tűnő accringtoni házhoz, becsalogatta a részeg lányokat, ott pedig három – a Daily Mail által ázsiainak leírt – férfi kegyetlenül megerőszakolta őket. Az akkor 17 (mostmár 19) éves brit lányt, Stephanie Knightot ezért a leitatásért és odacsalogatásért találta bűnösnek egy brit bíróság kedden.

A 2009 decemberében történt erőszak ügyében bűnösnek mondták ki Knightot, aki elsírta magát az ítélet kihirdetésekor. Az erőszak idején azonban elemében érezte magát, végig jelen volt, és fenyegette a segítségért kiáltozó lányokat. A történtek végén a férfiak elvitték a lányokat haza, Blackburnbe, de a kocsiban is megerőszakolták, közben pedig egy késsel fenyegették őket.

Erőszakos fivérek

A három erőszakoskodót – a 34 éves Amjad Hussaint, a testvérét, a 37 éves Shahid Hussaint és unokabátyjukat, a 39 éves Tanveer Buttot – mind bűnösnek találták nemi erőszak vádpontjában. A tárgyaláson kiderült, hogy az áldozatok korábban sosem találkoztak a három férfival, Knightot is csak egy hete ismerték, amikor elvitte őket a házhoz.

Knight 11 éves kora óta volt állami gondozásban. Ő először Amjad Hussainnal ismerkedett meg, akivel hamar szexuális kapcsolatba került, sőt beleszeretett. Ennek tetejébe gyakran szexelt a másik két erőszakoskodóval is. A tanúk szerint az ázsiai férfiak elhalmozták későbbi segítőjüket, aki korábban az utcán is élt. Az ítélethirdetést amúgy a Hussain-fivérek nem tűrték jól: ártatlanságukról kiabáltak, mielőtt kivezették őket a teremből. Beverley Lunt bíró utalt rá, hogy "hosszú börtönbüntetés" vár a három férfira. Ügyükben szeptember 2-án hirdetnek ítéletet.

A Daily Mail egyébként azért tartotta fontosnak megemlíteni az elkövetők ázsiai származását, mert egy kutatás szerint a fiatal lányok elleni bűnök elkövetőinek 28 százaléka ázsiai származású (míg a brit lakosság 6 százalékát teszik ki). Jack Straw korábbi belügyminiszter egyenesen odáig ment, hogy a pakisztániakat vádolta meg azzal, hogy a fiatal fehér lányokat "könnyű zsákmánynak" tekintik. Tim Loughton gyermekügyi miniszter szerint eddig többször megúszhatták az elkövetők, mert a zárt közösségek, amikben élnek, elnézték ezeket a bűnöket. A hatóságok pedig a rasszizmus vádjától tartva nem mertek cselekedni.