Épp a Seychelle-szigeteken töltötte nászútját a brit pár, amikor a búvárkodó férjet megtámadta egy cápa. Az állat olyan súlyosan megsebesítette a férfit, hogy hiába húzták ki gyorsan a partra, már nem lehetett rajta segíteni. Felesége és sok szemtanú nézte végig a két héten belül a második embert megölő cápa újabb halálos támadását.

Az emberhúst sajnos nem megvető gyilkos cápa garázdálkodik a festői Seychelle-szigetek környékén. A ragadozó két héten belül már második áldozatát marcangolta halálra. Ezúttal kedden, egy újdonsült feleségével épp a nászutját töltő brit férfi vált az áldozatává, akit ugyan még élve húztak ki a vízből, de a parton elvérzett. Az eset a turisták által kedvelt Seychelle-szigetek egyik nagyobbján, Praslinon történt, az Anse Lazio nevű felkapott strandon.


View Larger Map

Ian Redmond augusztus 7-én vette feleségül a 27 éves Gemma Houghtont, majd nászútra indultak. Az újdonsült asszony épp a parton barnult, amikor kiáltásokat hallott a vízből: ekkor támadta meg férjét egy cápa búvárkodás közben. Egy másik turista gyorsan odaevezett és behúzta az erősen vérző férfit a csónakba. "Sikoltást hallottunk, és mindenki a strandra, a víz irányába rohant" – idézte fel egy amerikai szemtanú, aki ott volt, amikor Redmondot kimentették a vízből.

Az amerikai férfi szerint a kimentett Redmond lábából akkora darab hús hiányzott, hogy látszott a csontja is. "Ekkor egy nő rohant oda és elkezdett sikoltozni. Azt mondta: 'Ez a férjem! Most házasodtunk össze!'" – idézte a kétségbeesett nőt, akit megpróbáltak távol tartani a brutális látványtól. A cápatámadás áldozata 20 perccel később került kórházba, de már későn, még a parton belehalt a sérüléseibe. A halottkémi jelentés szerint a lábából hiányzó darab mellett a cápa letépte egyik karját, és komoly harapásnyomok voltak a mellkasán és a hasán is.

Gyaníthatóan ugyanez a cápa volt az, ami16 nappal korábban halálra mart egy 36 éves francia búvárt is. Bár a helyiek szerint korábban itt sose találkoztak cápatámadással, a seychelle-i hatóságok  bekeményítettek: megtiltották a fürdést a környék strandjain, és Dél-Afrikából hívtak cápaszakértőt, hogy levadásszák az állatot. Ebben segítségükre lesz, hogy megvan egy foga, így a fajta beazonosítható. Jelenleg egy bikacápa vagy egy tigriscápa a gyanúsított, ami a korallzátonyok résein át szökhetett be a strandok védett vizeibe.