A mellmutogatással hírverést szerző Femen pucér aktivistái legújabb kampányukban az ukrajnai szexturizmus ellen tiltakoznak, miközben Beyoncé nőket éltető számára ugrálnak.

A Femen ukrán nőjogi szervezet eszközei emlékeztetnek a Greenpeace-ére, habár ők még nem bilincselnek és láncolnak senkit sehová. Zászlajukra tűzték a  prostitúció és a szexturizmus elleni küzdelmet is, és igen sajátos, kutyaharapást szőrével jellegű megoldással, meztelen nőkkel és teljes mellbedobással teszik mindezt.

A szervezet 2008-ban jött létre, folyamatosan tervezik a párttá alakulásukat, ahol a gondot az okozza, hogy még nem találták meg a módját, hogyan is lépjenek tovább. Pedig szeretnének indulni a 2012-es
ukrán választásokon is.

FEMEN_GIRLS from FEMEN Video on Vimeo.

Legújabb videójuk is nagy sikerre számíthat a neten, ahol
minden eszközt bevetnek megint, hogy felhívják magukra, és
nem utolsó sorban problémáikra is a figyelmet. Pár napja még
Julija Timosenkóért is kiálltak. De mint komoly politikai ambíciókkal rendelkező szervezet, próbálnak szélesebb rétegekhez is szólni, egy picit elszakadva a csak nőket érintő gondoktól.

Céljaik egyértelműek és könnyen érthetőek, véleményüket nem rejtik véka alá, de érthetetlen okokból kifolyólag túlsúlyos aktivistákat nem nagyon alkalmaznak, ami azért nem kicsit szexista gyakorlat egy szexizmus ellen is küzdő szövetségtől.