Tizenkét éves fiú lett a legfiatalabb brit travikirálynő

2011.08.23. 10:55
Redvers Stokes lett Nagy-Britannia legfiatalabb travikirálynője, igaz, csak egy városi versenyt nyert meg. Persze egy éven keresztül így is nőnek öltözve kell majd megjelennie a helyi rendezvényeken, ami egyáltalán nem zavarja, sőt nagyon szórakoztatónak találja, ahogyan barátai is. Többen közülük szívesen segédkeznek neki a nőnek öltözésben is, de ez nála csak hobbi, amúgy a lányokat szereti.

Szabadidejében transzvesztitaként lép fel Redvers Stokes, egy brit fiú, aki igazán ígéretes tehetség lehet a műfajban, hiszen már megnyert egy helyi versenyt is. A mezőnyben amúgy nála háromszor idősebb, felnőtt férfiakkal kellett összemérnie magát. A cornwalli Stickerben két évvel ezelőtt rendezték meg az első királynőválasztást transzvesztiták számára, ugyanis a közel ezres lélekszámú településen nem volt elég hölgyjelentkező ahhoz, hogy megválasszák a karnevál szépét, így kicsit módosítani kellett a célcsoporton.

Csak egy hobbi

„Szerintem nincs ebben semmi rossz, valójában nagyon vicces. Bár szívesen veszek fel női ruhákat, azért a lányokat szeretem. Csak hobbiból vagyok transzvesztita” – szögezte le Stokes, akinek egyébként Naughty Nora a művészneve. A most 12 éves fiú állítólag már gyerekkora óta szívesen ölti magára édesanyja ruháit, de akkor talán még nem gondolta, hogy ő lesz Nagy-Britannia legfiatalabb transzvesztita királynője.

„Amikor meghallottam, hogy lesz egy ilyen verseny, mindenképpen jelentkezni akartam. Mindig is nyitott voltam az új dolgokra. Én vagyok az egyetlen fiú az iskolai kórusban, nincs igazán gondom ezzel. Fiú- és lánybarátaim is vannak, és szerintük menő, hogy beöltözök nőnek. A legjobb barátaim még azt is tudják, hogyan kell kisminkelni. A fellépések előtt mindig átjönnek hozzánk és kifestik a körmömet, felteszik a műszempillámat” – nyilatkozta Redvers Stokes, aki győzelme óta rendszeresen lép fel transzvesztitaként a helyi eseményeken.

A fiú a versenyen egy szűk, ijesztően rózsaszín ruhát, hozzáillő magas sarkú cipőt és platinaszőke parókát viselt. A melltartót természetesen édesanyjától kölcsönözte és vécépapírral tömte ki. Redvers Stokes Michael Jackson Thrillerével és pár Dolly Parton-slágerrel igyekezett meggyőzni a zsűritagokat, és Naughty Nora sikerrel is járt.

A büszke szülők

Bár a szüleit, a 43 éves Georgie és Matthew Stokest nagyon meglepte, hogy fiukat választották meg „karneválkirálynőnek”, ez nem jelenti azt, hogy ne támogatnák gyermekük hobbiját. „Nagyon büszke vagyok rá, népszerű és rendkívül szórakoztató. Eleinte persze aggódtam, hogy mi lesz, de végül úgy döntöttünk, hogy nem ellenezzük. Teljesen boldog, és vicces őt női ruhában látni. A Naughty Nora-szám nagyon meggyőző, és annyira örült a győzelmének” – nyilatkozta Georgie Stokes, aki hozzátette, fia teljesen átalakul, amikor nőnek öltözik, nagyon humoros és kreatív. „Egy igazi díva lesz belőle. Egyébként már kiskora óta szeretett meglepni és szórakoztatni minket” – jegyezte meg a büszke anya. „Egészen csinos lányként” – viccelődött Matthew Stokes.

A Daily Mail nem foglalt állást, míg a Sun két kívülállót is megkérdezett arról, vajon mennyire jó ötlet hagyni egy 12 éves fiúnak, hogy transzvesztitaként lépjen fel. Barbara Bush, ismert transzvesztita előadóművész elmondta, nincsen ezzel semmi baj, ő speciel 13-14 évesen kezdett nőnek öltözni. Hozzátette, szülei eleinte nem örültek ennek, de végül elfogadták a helyzetet, és persze remek, hogy Stokesék is ilyen nyitottak. A 12 éves fiúnak pedig azt üzeni, hogy ne csüggedjen, bár biztosan lesznek majd olyanok, akik bántják majd hobbija miatt. Deidre Sanders, a Sun Lux Elvirája azonban a szülők helyében nem biztos, hogy engedné, hogy 12 éves gyermeke transzvesztitaként emlegesse magát. Sanders főleg amiatt aggódik, hogy tinédzserként sokat piszkálják majd.