Komoly túszdráma bontakozhatott volna ki Hamburgban, ha egy szadista emberrabló női áldozata nem tud megszökni fogvatartójától. A férfi pedig már mindent beszerzett, hogy hónapokig kínozhassa áldozatát: rengeteg ételt, fegyvereket, szikéket, tűket. Az ablakokat is totálisan bebiztosította, épp csak egyetlen zárat felejtett el becsukni: áldozata cellájáét.

Egyik döbbenetből a másikba estek a hamburgi rendőrök, miután behatoltak a "hidegvérű szadistának" nevezett Thomas Fischer lakásába, amit ő kínzókamrának rendezett be. A rendőrök szikéket, tűket és fecskendőket is találtak a lakásban, ahol először egy próbababán kísérletezett a 30 éves őrült – írja a Daily Mail.

Később azonba sikerült egy nőt is elrabolnia az utcáról, akit tervei szerint hónapokra bebörtönzött volna. Hiába volt a rengeteg előkészület, a nő kétórányi raboskodás után megszökött fogvatartójától, aki elég balfék módon nyitva felejtette a nő "cellájának", egy telefonfülkének az ajtaját. A megbilincselt 26 éves nőnek szerencséje volt, miután kitörte a földszinti, hangszigeteltté tett lakás ablakát, nem zuhant nagyot. Az ablak elé feszített szögesdróton is átverekedte magát. Fischer észrevette a szökést és áldozata után eredt, de a nő lefutotta őt, és egy barátjánál keresett menedéket. Ezután értesítette a rendőröket, akik letartóztatták a férfit. Fischer azóta egyetlen mukkot sem szólt a hatóságok szerint.

Fegyverek, bombák és rengeteg kaja

A rendőröket hátborzongató látvány fogadta Fischer otthonában. Az ablakok külső része szögesdróttal volt biztosítva, belülről sütőfóliával és folpackkal fedte be azokat, és deszkákat is tárolt, hogy majd beszögezze a nyílászáróit. Találtak még egy kézigránátot és egy pisztolyt is nála. Nagy mennyiségű tartós élelmiszert is betartalékolt, "mintha hosszas benntartózkodásra készült volna" – áll a rendőrségi közleményben.

A férfi amúgy vélhetően arra készült, hogy a többhónapos kínzás után a levegőbe röpíti a lakást. Ehhez műtrágya-alapú, tűzoltókészülékekbe töltött bombákat állított elő. Amikor a rendőrök ezt felfedezték, 300 embert kitelepítettek a környékről, és így hozták ki a bombákat.

Thommynak nincs szíve

Fischer onnan ismerte az amúgy izraeli nőt, hogy egy közös ismerősük bemutatta neki. Azóta megszállottan meg akarta szerezni a nőt magának. Még pénteken rabolta el, és egyes lapok szerint teherbe is akarta ejteni. "Thommy egy valódi, hidegvérű szadista. Egyetlen egyszer sem láttam őt mosolyogni. Nincs szíve. Ez a disznó évek óta tervezte ezt a bűntényt" – mondta róla egy őt ismerő munkanélküli kertész. Szerinte Fischer rajta keresztül is próbált fegyvert, illetve fogászati eszközöket szerezni.

"Nem volt munkája, de azt mondta, régi náci egyenruhákat árul az interneten jó pénzért. Vett nekünk sört, de ő sosem ivott. Ha egy nő csatlakozott hozzánk, lefagyott. Még sohasem szexelt, ezt elmondta nekünk" – állította róla az egykori kertész. Hozzátette: "Thommy egész boldog lesz a börtönben – biztonságban a saját kis világában".