Négy hónapra kidőlt két brit nő, mert vörhenyesre harapdálták őket poloskák egy londoni hotelben. A hotel végül peren kívül megegyezett velük, és visszaverte a rágalmazók hadát azzal a borzalmas adattal, hogy a brit szállók ellen évente 20 ezer poloskatámadás történik.

138 csípést találtak magukon azok a nővérek, akik pechükre nem a legjobb londoni szállást találták meg. Melanie Carmen és Joy McDonagh végül peren kívül megállapodott a szállóval, és 1600 brit fontos (kb. 500 ezer forintos) kárpótlást kaptak, ami pont elég volt az orvosi költségeik és a kiesett keresetük fedezésére – írja a Daily Mail.

A nővérek még 2010 februárjában szálltak meg az Airways Hotelben, hogy megünnepeljék McDonagh ötvenedik születésnapját. A szobát Carmen férje foglalta le az interneten, a két nő három napot töltött el itt. A szobában azonban mások is laktak: az itt telelő bogarak össze-vissza csípték a nőket. Carmen testén 86, McDonagh-én 52 csípés keletkezett, amikből négy hónap alatt épültek fel. Ezután döntöttek úgy, hogy beperlik a hotelt személyi sérülés okozásáért.

Poloskainvázió

Eleinte hezitált a két nő, hogy maradjon-e, de alapvetően tisztának tűnt a szoba. Aztán az első reggelen Melanie Carmen felébredt, és észrevette a kiütéseket magán, amik gyorsan terjedtek a testén. "Joy-jal ugyanez történt, és ekkor kértük azt, hogy cserélhessünk szobát. Megmutattam a recepciós személyzetnek a nyakam és a karjaim állapotát, és azt mondták, az első éjszaka után szólnom kellett volna" – mesélte Carmen a történteket.

Egy emeleti szobába költöztek ezután, ahol a háromhetes újság az ágy alatt arról árulkodott, hogy jó ideje nem volt itt senki sem. Ekkor találták meg az első poloskát a párna alatt. A hotel szóvivője persze megmagyarázta a történteket. "Nagyon szerencsétlen, ami ezzel a két hölggyel történt, de nincs mód arra, hogy lenyomozzuk, honnan jön a rovarfertőzés. Ez az incidens 18 hónappal ezelőtt történt, és a hotelünk nagyon gyakran teljesen le van foglalva" – mentegetőzött a szálló sajtósa.

Szerinte évi 20 ezer poloskaeset fordul elő a brit hotelekben, még az ötcsillagosokban is. Azonban ők is tanultak a történtekből: forródrótos kapcsolatban állnak egy rovarirtócéggel. A TripAdvisor nevű utazási weboldalon a legtöbben a "szörnyűséges" kategóriába tették a szállót , amit az egyik kommentelő még a legádázabb ellenségének se ajánlana.