Felfüggesztettek Angliában egy tanárt, mert a tanítás mellett vetkőzéssel is foglalkozott, és szoftpornó oldalt működtetett. A szexuális felvilágosítással foglalkozó férfit a diákjai dobták fel, miután Facebookon látták az egyik pornófilm előzetesét.

Egy középiskolai tanár, aki pornósként és sztriptízesként is dolgozott a tanítás mellett, azzal próbálta védeni kettős életét, hogy állítása szerint sok kollégája meg ivással és dohányzással tölti a szabadidejét – ettől viszont még lehet jó tanár – írja a Telegraph.

Az ilfordi középiskolában tanító, szexuális felvilágosítással foglalkozó Benedict Garrettet – aki pornósként Johnny Anglais művésznéven alkotott –, könnyen lehet, hogy kizárják a tanárok nyilvántartásából, miután kiderült, hogy vetkőzéssel és pornóval is foglalkozik.

A fiatalok legyenek toleránsak

A harmincegy éves Garrett ugyanis a sztriptíz mellett üzemeltet egy szoftpornós oldalt is, ahol a munkájával kapcsolatban oszt meg részleteket, és amihez a diákok bármikor könnyedén hozzáférhetnek. Garrett itt némelyik fotón tűzoltónak beöltözve látható, olykor ki van kötözve, a képek mellett pedig arra tanítja a fiatalokat, hogy nyitottak legyenek, tisztelettudók és toleránsak.

Mindemellett Garrett állítólag smsben, emailen, és Facebookon is tartotta a kapcsolatot diákjaival, ami a bíróság szerint helytelen, mert – mint az indoklás kimondja – túlmegy a tanár-diák kapcsolat határain. Garrett erre azzal védekezett a meghallgatáson, hogy ő mindenkinek nyíltan beszélt a szexuális szokásokról, ha normálisan kérdezték.

A saját védelmében elmondott harminc perces beszédben a tanár azt mondta, hogy a tanári szakmában tudni kell külön kezelni a magánéletet és a hivatásukat. "Vannak szerte az országban tanárok, akik isznak, dohányoznak és drogoznak, de ez nem jelenti azt, hogy rossz tanárok is lennének" – tette hozzá a tárgyalás után.

A balhé kirobbanása

A balhé egyébként 2010 júniusában robbant ki, amikor a diákok elmondták a tanároknak, hogy láttak Facebookon egy linket, ami egy pornófilm előzetesre mutatott, amiben Garrett is szerepelt. Előtte már kapott egyébként egy figyelmeztetést éppen azért, mert túl közvetlenül lépett kapcsolatba a diákjaival. Végül 2010 június huszonkilencedikén függesztették fel.

Az információk szerint Garrett 2009 novemberében kezdett e sztriptízesként dolgozni. Az ügye azonban még nem ért véget.