A rendőrök a bulizó tömeget figyelték, amikor néhány csaj odament hozzájuk a feneküket rázni. Erre aztán néhányan beindultak és röhögve beszálltak a táncba. A Fox News szerint eközben megakadályozhattak volna pár sarokkal odébb egy lövöldözést.

Az Egyesült Államokban minden szeptember első hétfője munkaszüneti nap, kábé a munkásokat ünneplik ilyenkor. Felvonulásokat is tartanak, egyet például Brooklynban, amin többek között a karibi szigetek kultúráját is ünneplik. Ezeken az ünnepségeken évről évre rendszeresen robbannak ki tűzharcok, késelések történnek. 2003-ban például egy embert lelőttek, egyet pedig nyakon szúrtak, 2005-ben egy embert lelőttek, 2007 pedig kétszer lábon lőttek valakit.

A 2011-es felvonuláson több lövöldözés is történtt, egy eltévedt golyó például fejbe talált egy ötvenhat éves nőt, aki a lakása előtti lépcsőn ücsörgött. A rendőrség begyűjtött egy csomó illegálisan tartott fegyvert, és megakadályozott több fegyveres akciót. A WorldStarHipHop oldal nyilvánosságra hozott viszont egy videót, amin New York-i rendőrök remekül szórakoznak a felvonuló táncoslányokkal, és pillanatokra ugyan, de táncolni is beállnak közéjük.

A videón jól látszik, hogy a lányok kezdeményezik a táncot, odaállnak a rendőrök elé, és rázzák nekik a feneküket, amire páran viccesen beszállnak a játékba. A közönség és a felvonulók minden alkalommal lelkes üdvrivalgással fogadják a szórakozó, röhögő rendőröket. A Fox News szerint viszont, ezek a rendőrök, ha nem a csajokkal szórakoznak, megakadályozhattak volna egy összecsapást néhány sarokkal arrébb. A csatorna megkereste a renőrséget is, ahol elmondták, hogy kivizsgálják az ügyet.