Szexi naptárban domborodnak a katonafeleségek

2011.09.22. 12:06
Tizenkét katona bevállalós felesége és barátnője állt össze, hogy naptárral kedveskedjenek Afganisztánban szolgáló férfijaiknak. A képek gyönyörűek, a bevételből sebesült katonákat támogatnak.

Több szempontból is hasznos naptárt készített néhány brit tengerészgyalogos felesége és barátnője: a hölgyek visszafogottan erotikus képeik segítségével enyhítenek társaik hiányérzetén, ráadásul a befolyó összeget egy olyan alapítvány kapja, amely szolgálat közben sérülést szenvedett katonákat támogat.

A glamúros fotózás ötlete Becci Banfield elméjében fogant meg, miután a Facebookon megismerkedett Lois Powellel, egy aktív katonák partnereinek létrehozott csoportban. Hamar kiderült, hogy pasijaik ugyanabban a században teljesítenek szolgálatot. Elhatározták, hogy küldenek magukról néhány erotikus fotót Afganisztánba – ebből lett a naptár. Nézzék meg!

A katonafeleségek, illetve -barátnők klasszikus pin-up stílusban domborítanak és heverésznek a művészi fotókon: extranőies fehérneműket viselnek magassarkúval, sminkjük erős, hajuk tökéletes, és olyan is akad, aki mellett virágszirmok keltenek további hangulatot, vagy látványos gyöngysorral emeli ki előnyös részeit.

Mi az a pin-up?

A pin-up kifejezést először 1941-ben használták az angolban, noha a jelenség legalább 1890-ig vezethető vissza. "1942-ben Hartzell Spence, az újonnan megjelenő Yank magazin szerkesztője határozta el: minden kiadás címlapján jelenjen meg egy modellkép, amit az olvasók kiszögezhetnek a falra [szó szerint ezt jelenti a "pin up"] " – írja a Wikipédia. Kultuszuk Dorothy Lamourral kezdődött, de mindenképpen meg kell említeni Bettie Page-et, Betty Grable-t és Rita Hayworth-öt, akinek a képe még a hiroshimára dobott atombombára is felkerült. Itt bőven talál róluk anyagot, főleg, ha nevek iránt érdeklődik. Ja, zombik is tudnak ilyet.

A pin-up már egy ideje egyébként újra menő: Marilyn Manson exneje, Dita Von Teese a burleszk műfaj népszerűsítésével sokat tett érte, és mi is megmutattuk már, hogyan lehet a stílushoz alkalmazkodva sminkelni. A stílusra rátalált aztán rengeteg celeb, köztük Katy Perry is.

Jótékonysági naptárak: remek ok a pucérkodásra

Külföldön már évek óra menő, hogy valamilyen méltányolandó okból, vagy célért az irgalmas lelkűek irgalmas testüket is megmutassák. Katonafeleségek sem először vetkőztek már jó célért, a Ryanair alkalmazottai fogyatékos gyerekeket támogattak így, néhány szőröstökű motoros pedig egyikük gyerekének iskolájáért vetkőzött. Oxfordi diákok a harmadik világ nyomorgóiért könyvtáraztak pucéron, amerikai tűzoltók meg nem határozott jótékony célokért mutogattak kockahasat, a bugyis brit rókavadászok légimentőket támogattak – Siklósi Gábor pedig atlétáig merészkedett, mert nálunk csak ennyit lehet.