Egy egyiptomi modell, Omaima Aree Nelson még 1991-ben megfőzte, feldarabolta és megette férjét Hálaadás alkalmából, ami miatt 28 év börtönre ítélték. A gyilkosságkor 24 éves modell már öt évvel ezelőtt is kérte, hogy engedjék feltételesen szabadlábra, akkor megtagadták a kérvényét, most újra próbálkozik.

Jelenleg egy kaliforniai börtönben tölti minimum 28 éves börtönbüntetését a 44 éves Omaima Aree Nelson, egykori egyiptomi modell, aki még 1991-ben brutálisan megölte a férjét.

A modell alig egyhónapos ismertség után ment hozzá a nála jóval idősebb, 56 éves férfihoz, William E. Nelsonhoz. Majd nem sokkal a házasságkötés után, 1991-ben, Hálaadásakor megölte a férjét, a fejét levágta, vízben megfőzte, a testéről lenyúzta a bőrt, és az ujjait kisütötte olajban - írja a KTLA. Egy részét el is fogyasztotta, majd miután végzett az evéssel, a megmaradt testrészeket zsákokba rakta, majd elkezdte járni a környéket, hogy valamelyik exbarátját rávegye, hogy segítsen elvinni a maradványokat valahova. Még 75.000 dollárt (kb 16 millió forintot) is felajánlott nekik.

A bíróságon megállapították, hogy a nőt a férje rendszeresen verte, többször megerőszakolta, mígnem a modell egy különösen brutális támadás után bekattant. Pszichiátriai vizsgálatoknak is alávetették, amelyek végére kiderült, hogy egyrészt poszttramuás stressz szindrómában szenved, valamint pszichotikus is, ezért borulhatott el annyira az agya, hogy órákon keresztül darabolta fel meggyilkolt férjét. Az is kiderült, hogy miután végzett a férfival, szépen kisminkelte magát, felvett egy piros ruhát, és úgy állt neki a darabolásnak és a főzésnek.

A bíróságon Nelson azt is elmondta, hogy gyerekkorában többször megerőszakolták, valamint a csiklóját is levágták.

A bíróság végül elítélte a nőt, akinek 1993-ban kellett börtönbe vonulnia. 2006-ban már egyszer kérvényezte, hogy helyezzék ideiglenesen szabadlábra, de a bíróság elutasította a kérését.

Az egykori modell a jövő héten ismét bíróság elé áll, hogy meggyőzze az ítélkezőket arról, hogy 18 évvel az ítélet után most végre engedjék feltételes szabadlábra.

Az LA Times a gyilkossági tárgyalás idején azt írta, a védelem stratégiája az volt, hogy meggyőzzék a bíróságot, a nő önvédelemből cselekedett. Ott viszont elbuktak, amikor nyilvánvalóvá vált, hogy az önvédelem átcsapott egy brutális gyilkosságba, amit akár meg is tervezhetett a nő. A szomszédok arról is beszámoltak, hogy a gyilkosság estéjén nagyon sokáig járt Nelsonéknál a konyhamalac, valamint azt hallották, mintha valaki húst darabolna hosszú időn keresztül.

Ráadásul előkerültek olyan képek is, amelyek a gyilkosság előtt nem sokkal készültek, és a modell provokatívan pózol rajtuk mosolyogva, a képeket pedig a férje készítette.