Samantha Brooks éveken át el tudta hitetni barátnőjével, Nicole Lindsay-vel, hogy félénk férfi, de aztán kiderült, hogy egy korábban szexuális bűnözőként regisztrált leszbikus nő. Brooks ügyes trükköket dobott be, azt mondta, csak sötétben tud szeretkezni, és egy átalakított fa vécépapír-tartót használt férfi nemi szervnek.

“Nem gondoltam volna, hogy Lee nő lehet. Éveken keresztül szexeltünk. Azt tudtam, hogy titkol valamit” - mondta a Sunday People-nek a brit Nicole Lindsay, aki éveken át élt egy Samantha Brooks nevű nővel, bár ő úgy tudta, társa férfi, és Lee Brooksnak hívják.

Ráadásul azon túl, hogy élettársa nem férfi volt, az is sak most derült ki a glasgow-i nő számára, hogy Brooks regisztrált szexuális bűnöző, és nem azért ült börtönben, mert megvert egy pedofilt, ahogy állította, hanem azért, mert zaklatott egy 14 éves lányt.

A pár 2001-ben ismerte meg egymást, de 2006-ig nem találkoztak, csak tartották a kapcsolatot egymással. Amikor 2006-ban összefutottak, Nicole Lindsay egyedülálló anyuka volt egy másfél éves gyerekkel, Brooks pedig kedves és törődő férfinak tűnt, így távkapcsolatot kezdtek, a hétvégéket egymásnál töltötték. Ez nem működött túl jól, 2007-ben szakítottak.

Brooksot ezután zárták börtönbe 18 hónapra a gyerekmolesztálás miatt, amiről Nicole Lindsay nem tudott. Miután Brook kiszabadult a börtönből, ismét felkereste Lindsayt, akinek ekkorra már két gyereke volt, és azt is felajánlotta, hogy elveszi feleségül, meg is állapodtak abban, hogy 2010 tavaszán házasságok kötnek.

Persze azt is elmesélte, hogy börtönben volt, de eltitkolta, hogy egy kislány molesztálásáért ült. Ehelyett úgy adta elő, hogy megvert egy pedofilt, ami Lindsaynek nagyon imponált.

Először a menyasszony  családja kezdett gyanakodni, mert feltűnt nekik, hogy a leendő férjen egy szőrszál sem volt, és az ádámcsutkája sem látszódott. Végül 2010 szeptemberében derült ki az igazság, amikor Brooksot letartóztatták a rendőrök, mert kiderült, hogy csalással jutott szexhez, és Nicole Lindsaynek be kellett mennie a rendőrségre. Ott tudta meg a rendőröktől, hogy élettársa nem férfi, ahogy addig hitte, hanem nő. Lindsay mellett egy másik nőt is átvert,  és két rendbeli bántalmazással is gyanúsították.

Végül  ejtették az ügyet, mert a másik nő visszavonta a feljelentését, de Lindsayt sikerült meggyőzni, hogy legalább ő vállalja fel magát és a történetét, hogy mások ne kerüljenek hasonló helyzetbe.

A legkülönösebb az egész történetben, hogy Lindsay hogy nem vette észre évek alatt sem, hogy partnere nem férfi. A magyarázat egyik fele, hogy Lindsay elég félénk, és amikor bevallotta vőlegényének, hogy rosszul érzi magát mások előtt meztelenül, Brooks úgy reagált: ez nagyszerű, ő sem szeret világosban szexelni, mert kellemetlenül érzi magát, amióta hererákja volt. Úgyhogy mindig sötétben voltak egymáséi, az aktusban péniszként - barátnője tudta nélkül - Brooks egy átalakított fa vécépapírtartót használt. Egyelőre rejtély, hogy a kétgyerekes nőnek miért nem tűnt fel, hogy nem valódi pénisszel van dolga.