Egy hampshire-is asszony gyermekeivel és egyik barátnőjével az interneten próbált megoldást találni arra, hogyan is tehetné el láb alól 89 éves apját, mert nagyon fájt a foga az örökségre. Családtagjaival több alkalommal is próbálkozott, az utolsó alkalommal jól ellátták az idős úr baját. A rendőrség szerint a 49 éves nő nemcsak apjával, hanem anyjával is végezni akart. A per során persze mindegyikük tagadta, hogy bántották volna a férfit vagy bármit is kiterveltek volna ellene.

Pár nappal ezelőtt a bíróság elítélt egy 16 éves lányt, aki édesanyjával, 19 éves bátyjával és 17 éves barátnőjével a Google segítségével akarta kideríteni, hogyan is lehetne megölni a tinédzser nagyapját – írja a Daily Mail. A csapat többször rátámadt az idős emberre, legutoljára tavaly novemberben próbálkoztak. Először kicsalogatták a házból, a lánya, aki egyébként nem vérszerinti, hanem adoptált gyermeke volt, úgy tett, mintha elájult volna. Amint a férfi kilépett az ajtón, az unokái ütlegelni kezdték - a lányoknál állítólag tégla és műanyag zacskó is volt. A támadásban az idős úr 14 éves lányunokája is részt vett. A férfi ugyan túlélte a történteket, de a fején és testén 11 sérülést számoltak össze az orvosok.

Az időskori elbutulásban szenvedő férfi vagyonára áhítozó rokonok korábban téglával dobták be az ablakait, és elvágták a benzincsövet az autójában, hátha felrobban a járművel együtt. Az asszonynak pedig nem lett volna oka panaszra, hiszen a férfi nagyvonalú ajándékokkal – többek közt egy autóval is – elhalmozta, de a nő szeretett volna emellett minél hamarabb hozzájutni az örökségéhez, így gyermekeivel szövetkezve próbálta a halálba kergetni apját. A lefoglalt számítógépekről begyűjtött adatok alapján többek közt azt szerették volna megtudni,  ha valakit egy téglával fejbe vágnak, akkor az illető vajon meghal vagy csak megsérül, és arra is rákerestek, hogyan is lehet a legkönnyebben végezni egy idős emberrel.

Mint kiderült, az asszony gyermekeivel nemcsak az apjával, hanem édesanyjával is végzett volna. „Szerencsére erre nem került sor” – nyilatkozta a nő fivére, aki a rendőrségtől értesült a szörnyű tervről. Természetesen mind az öten tagadták, hogy kitervelték a támadást, sőt, azt is, hogy súlyos testi sértést követtek volna el. A 17 éves barátnőre három éves börtönbüntetést szabtak ki, de már 13 hónap után szabadlábra helyezhetik, a 16 éves lány 26 hónapot kapott, de lehet, hogy neki csak a felét kell bent tölteni. A 14 éves unokára két év javítóintézet vár, édesanyját pedig 17 évre csukták le még a múlt hónapban.

A 17 éves tinédzsert jogi képviselője, Jonathan Fuller úgy jellemezte, hogy alapvetően egy szerető, gondoskodó személy, de a családjában uralkodó viszonyok miatt ez nem igazán tudott érvényesülni, már nagyon fiatalon kapcsolatba került az alkohollal és a drogokkal.  A legfiatalabb unoka ügyvédje, Maria Lamb azzal próbált védekezni, hogy szegény gyermekkel nem törődött eleget az anyja, csak nővérére számíthatott, akit persze szintén megviseltek a nehéz körülmények. A 16 éves lány védője, Nigel Pascoe szerint az anya tehet mindenről, és ezzel maga többé-kevésbé a bíró is egyetért. „Engedelmeskedtetek édesanyátoknak, mert szerettetek volna a kedvére tenni, vagy azért, mert féltetek tőle. A bizonyítékok alapján azért volt némi fogalmatok arról, hogy milyen oldalakon is jártok. Egy kívülállónak nehéz megérteni, hogyan is keveredtetek bele” – fejtette ki az ítélethirdetésekor David Foskett bíró.