Alig egy hónap után magánzárkába rakták Joe Sont, az Austin Powers első részének egyik szereplőjét, mert feltehetően megölte a rabtársát. A ketrecharcosból lett színész egy 1990-ben elkövetett brutális erőszak és kínzás miatt tölti életfogytiglani büntetését, de már a börtönben is tartanak tőle.

Joe Sont, az Austin Powers első részének verőemberét, korábbi ketrecharcost 2011. szeptember 9-én ítélték életfogytiglani börtönre Kaliforniában, egy 1990-ben elkövetett nemi erőszak és kínzás miatt.

A koreai harcosból lett színészről szóló legújabb hírek szerint a közeljövőben magánzárkába helyezhetik át, mert valószínűleg megölte a cellatársát – írja a TMZ. A 40 éves Son egy új rabok számára elkülönített, beszoktató részen volt bezárva cellatársával, egy szintén szexuális bűnözővel, aki azért kapott két évet, mert nem vetette fel magát a szexuális bűnözők nyilvántartásába, pedig ez kötelező lett volna neki.

Amíg kivizsgálják, hogy pontosan mi történt a cellában, ahol hétfőre virradóra találták meg a holttestet, addig Sont magánzárkába rakják. Hetente összesen tíz órát tölthet a celláján kívül. A lapnak nyilatkozó börtönforrások szerint biztonsági okokból volt szükség a rab elkülönítésére.

Son kifejezetten veszélyes rab, az 1990-ben elkövetett nemi erőszakot csak 2008-ban kezdték el tárgyalni. A karácsonykor elkövetett nemi erőszak részleteiről nem sokat tudni, csak annyit, hogy Son a társaival egy a környékükön sétáló fiatal nőn követte el a bűncselekményeket. A vádpontok viszonylag beszédesek, tényleg brutális támadásról lehetett szó. A színészt öt rendbeli nemi erőszakkal, két rendbeli erőszakos szodómiával, két rendbeli csoportos erőszakos szodómiával, hét rendbeli erőszakos orális aktussal és egy rendbeli idegen tárggyal történő erőszakos behatolással vádolták. Összesen 275 év börtönnel nézett szembe, de az eredeti vádpontok elévültek, ezért módosították a vádat  gyilkossági kísérletre és kínzásra való összeesküvésre.

Végül 2011 augusztus közepén bűnösnek találták, az ítélet szerint Son a társával pisztollyal fejbe verte az áldozatot, megfenyegették, hogy megölik és többször megerőszakolták, mielőtt elengedték.

Az erőszak még Son színészi karrierje előtt történt, később összesen hét filmben játszott, az elsőben 1993-ban. Általában távol-keleti verőember volt a szerepe szerint, ezért kétszer Changnak, egy másik filmben pedig csak simán kínai fegyveresnek hívják. A leghíresebb, egyben utolsó filmje az Austin Powers első része volt, amiben szintén ezt a karaktert hozta.

Alapvetően taekwondózott és dzsúdózott, de a színészi pálya után megpróbálkozott a ketrecharccal is. Összesen öt meccsen vett részt, négyet megnyert.