Elütött a vonat egy kaliforniai anyját, aki megpróbált a leengedett sorompó és a jelzőlámpák ellenére átvágni egy vasúti kereszteződésen. A babakocsi azonban megakadt a sínek között, és bár a gyereket sikerült az utolsó pillanatban kilökni a vonat elől, ő már nem menekült meg.

A harminchárom éves Susan Dibene akkor halt meg, amikor a vasúti sínek közül próbálta kiszabadítani a lánya babakocsiját - írja a Daily Mail. "A sorompó már lent volt, a fények is jelezték, hogy vonat közeleg, de mégis megpróbált átjutni a kereszteződésen. A babakocsi megakadt, és ő végül nem jutott át" - nyilatkozta Kendall Banks a rendőrségtől. A gyereket még sikerült kilöknie Dibenének, neki azonban már nem volt ideje, hogy elugorjon a vonat elől.

"Annyi érzés kavarog most bennem. A legnagyobb áldozatot hozta meg. A pániktól és a félelemtől le is fagyhatott volna, és akkor mindketten odavesztek volna" - mondta Paul Dibene, a gyerek apja. A gyereket végül egy épp arra járó nő, Sandra Castillo helyezte teljes biztonságba. Castillo éppen arra sétált szombat este hét körül, amikor meglátta a babakocsit. "Én csak átvittem a gyereket a járdára, nehogy elüsse egy autó. Csak néztem, hogy honnan pottyanhatott ide." Az első gondolata az volt, hogy valahogy kiesett a vonatból, aztán rájött, hogy elütötték az anyját.

Az Oceanside és San Bernardino között közlekedő vonat megállt a baleset után, és azonnal hívták a rendőrséget. Susan Dibene két éves gyereke nem sérült meg, a vonaton utazó ötven ember pedig semmit nem érzet az ütközésből. A gyereket először a helyi, riverside-i kórházba vitték elővigyázatosságból, de azóta már a nagymamája felügyel rá.