A FBI újra felmelegítette a 40-60 embert megkínzó sorozatgyilkos ügyét, miután a börtönben ülő partnere elmondta a rendőröknek, hogy egy közeli víztározóba dobták az egyik áldozat holttestét. A rendőrség nagy erőkkel vonult ki egy kanyonba, hogy egy 1995-ben eltűnt lány maradványai után kutassanak, de egyelőre csak kutyacsontokat találtak.

Egy évtizeddel azután, hogy David Parker Rayt elítélték nők elrablása és megkínzása miatt, a nyomozók visszamentek a tett színhelyére, egy új-mexikói városba, hogy további emberi maradványok után kutassanak. Parker, aki kábé hatvan embert kínozhatott és ölhetett meg, akkor vált minden idők egyik legszörnyűbb sorozatgyilkosává, amikor kiderült, hogy saját kínzókamrát alakított ki egy lakókocsiból. Több mint százezer dollárt (több mint 20 millió forintot) költött rá, hogy berendezze ostorokkal, láncokkal, szíjakkal, kampókkal, késekkel és fűrészekkel, amiket egyébként a barátainak hívott.

A rendőrök elsősorban a környékbeli barlangokat, és a víztározót fésülték át, mert tippet kaptak, hogy Parker ezt a festői könyezetet választotta, hogy megszabaduljon a hulláktól. Kábé harmincan kutattak a maradványok után, köztük Jill Troiáé után, aki még 1995-ben tűnt el. De egyelőre még csak kutyacsontokat találtak. Troiát például '95 októberében látták utoljára egy étteremben, ahol Parker lányával, Glenda Jean Ray-jel randizott.

A rendőrség 1999-ben feldezte fel a lakókocsit, és tartóztatta le Parkert, miután az utolsó áldozatnak, Cynthia Vigilnek háromnapi kínzás után sikerült elmenekülnie. Meztelenül találtak rá, csak egy nyakörvet és láncokat viselt. Vigil megvárta, amíg Ray elment dolgozni, sikerült megszereznie a láncok kulcsát, amit a férfi segítője, Cindy Hendy hagyott egy közeli asztalon. Amikor Hendy észrevette, hogy Vigil szökni készül, összeverekedtek. A csetepatéban Hendy eltört egy lámpát Vigil fején, aki viszont jégcsákánnyal nyakon szúrta ellenfelét.

A rendőrség még aznap letartóztatta Parkert és Hendyt, aztán felfedezték a Sátán fészkének nevezett lakókocsit is a szexjátékokkal, fecskendőkkel, részletes ábrákkal, amiket Parker rajzolt, hogyan tervezi megkínozni az áldozatait.

Innen kapta a gúnynevét, az emberek Toy-Box Killernek, vagyis tükörfordításban játékdobozos gyilkosnak hívták az emberek. Parker maga hivatkozott a kínzókamrára úgy, mint valami perverz játékdobozra. Vigil és két korábbi megkínzott vallomása elég volt ahhoz, hogy Rayt végül 224 éves börtönbüntetésre ítéljék 2001-ben, annak ellenére, hogy a holttesteket nem találták meg.

A mostani kutatást Hendy miatt indították, aki azt mondta, hogy Troia holttestét a közeli víztározóba dobták. "Azt tervezzük, hogy nemsokára visszajövünk, és még jobban átkutatjuk a környéket. Vannak még olyan részek, amiket vizsgálni szeretnénk" - nyilatkozta Frank Fisher az FBI szóvivője kedden a Los Angeles Timesnak.