Kurvás és rajos fotók hemzsegnek egy román keresztényeknek fenntartott társkereső oldalon. Félmeztelen nők és férfiak, bónusz: a kép jobb alsó sarkában elhelyezett kereszt, amitől minden profil úgy néz ki, mint egy gyászjelentés.

Vagy egy átfogó, de nagyon titkos reformon esett át az összes keresztény egyház a közelmúltban, vagy Romániában élnek a leglazább hívők: a Matrimoniale Crestine keresztény társkereső oldalon ugyanis bugyiban, félmeztelenül, pucsítva keresnek szerelmet fiúk és lányok, heterók és melegek egyaránt.

"Ezt a társkereső oldalt családot alapítani szándékozó keresztények számára hoztuk létre. Minden hívőnek segítséget nyújtunk, aki szeretné megtalálni a másik felét, és keresztény családot alapítani. A honlap célja, hogy a keresztények közt házasságok köttessenek" – határozzák meg az alapítók a küldetést. Nem biztos, hogy így gondolták, mint ami végül lett belőle. A minden kép sarkában ott lévő kis kereszt a fekete mezőben külön érdekes adalék a pucsításokhoz: eléggé olyan ez így, mintha gyászjelentéseket lapozgatna az érdeklődő.

A manna.ro szerint az oldalon erotikus masszőrök is hirdetnek – ennek nem bukkantunk nyomára, de az tény, hogy bár csekély számban, de férfiak szerelmét kereső férfiak, illetve nők szerelmét kereső nők is szerepelnek az oldalon, bár jórészt gyaníthatóan kamuprofilokkal.

Ha viszont elfogadjuk, hogy a keresztény meleg társkeresők egy része létező ember, akkor úgy tűnik, a románok keresztény egyház elfogadja a hívő homoszexuálisokat. Magyarországon egyetlen olyan gyülekezetről tudtunk, amelybe csak melegek tartoztak: az Öt Kenyér Közösségről, amely azonban 2006-ban megszűnt. Ám ha valaki a homoszexualitás vallási, hitéleti vonatkozásai iránt érdeklődik, annak itt érdemes nézelődnie.