Zimbabwéban kiránduló turistákat erőszakolt meg két éven keresztül három, vasárnap letartóztatott helyi nő. A nők egy közlekedési baleset után buktak le, amikor a rendőröktől azt kérték, hogy kivehessék a kocsijuk csomagtartójából az ott tárolt használt óvszereiket. Nem tudni, hogyan, de meg is gazdagodtak az erőszakokból, talán varázsláshoz használták fel a begyűjtött spermát.

Vasárnap a zimbabwei Gweruban egy közlekedési baleset utáni forgatagban körülbelül ötven ember tüntetett a rendőrség előtt azért, hogy adják ki nekik azt a három nőt, akiket a baleset után letartóztattak, hogy az utca ítélkezhessen felettük – írja a New Zimbabwe.

A három huszonéves nőt azzal vádolják, hogy két év alatt több tucat, az országban kiránduló turistát erőszakoltak meg, és begyűjtötték a spermájukat, amit aztán a kocsijukban tároltak, használt óvszerekben.

Koton a kocsiban

“Az embereknek meg kell adni az esélyt, hogy láthassák ezeket a nőket. Tudni akarjuk, hogy mit csináltak a spermával” – mondta a lapnak az egyik helyi lakos. “Háromnaponta új frizurájuk volt, csodáltam őket ezért, de most már tudom, hogy ez nem tiszta pénz volt” – mesélte egy másik lakos.

A nőket – Rosemary Chakwizirát, Sophie Nhokwarát és Netsai Nhokwarát – azután tartóztatták le, hogy az egyikük élettársa halálos közúti balesetet szenvedett vasárnap, és a nők az intézkedő rendőrökhöz vonultak, hogy elvihessék a kocsi csomagtartójában tárolt óvszereket. Innen indult a bizarr ügy, amelyben feljelentés egyelőre nem született, mert azt nem tiltja a törvény, hogy valaki használt óvszereket tartson a kocsijában.

A NewsDay rendőrségi forrásai szerint a nőket azért tartóztatták le, mert fuvart ajánlottak turistáknak, majd drogot adtak nekik, végül begyűjtötték a spermájukat, amit a gyanú szerint népi gyógymódokhoz használhattak, illetve értékesíthettek, bár ezekre egyelőre semmi bizonyíték.

“Egyelőre nem gyanúsították meg őket semmivel, mert nem bűncselekmény használt óvszereket vagy spermát tartani a kocsikban, és ezért nem is gyanúsították meg a nőket. Amire most szükségünk van, az néhány olyan személy, akit megerőszakoltak, és azonosítani tudja ezeket a nőket, hogy a bíróság elé tudjuk őket állítani” – mondta a NewsDaynek egy rendőrségi forrás.

"Gazdagodj meg gyorsan" varázsital spermából

A legnagyobb kérdés, hogy a nők miből gazdagodhattak meg annyira, hogy az a Gweruban élőknek is feltűnt. Többen arról meséltek a lapoknak, hogy a három nő rendszeresen cserélgette a kocsiját, rendszeresen feltűnt az Uptown Nite Club nevű helyen. “Ezek a nők olyan fényűző életet éltek, hogy szinte mindenki ismerte őket a városban. Teljesen sokkol az, ami a társadalmunkban történik, ahol nők erőszakolnak férfiakat. De hogyan tudnak ebből megélni? Döntsék el ezt a törvények” – mondta az egyik környékbeli.

Az egyik lehetséges válasz, amit egyelőre ebben a konkrét ügyben nem említettek meg, de egy, a ZimPapersben idézett, hasonló nemi erőszakokról készült márciusi tanulmányban viszont kiemelnek, hogy a nemi erőszakoknak a népi gyógymódokhoz, varázslatokhoz lehet köze.

A tanulmányban azt írják a begyűjtött spermát olyan üzletembereknek adják, akik a muti orvoslás és a juju varázslás hagyományainak megfelelően különféle gyógynövényekkel keverik össze a spermát, hogy aztán olyan koktél készüljön belőle, ami a hiedelmek szerint gazdaggá teszi az embert. Vagyis egy valakit biztos, a koktél árusítóját. Azt nem tudni, hogy a vásárlók tényleg meggazdagodtak-e, mindenesetre az üzlet pörög. Zimbabwe nagyvárosaiban viszonylag gyakori, hogy férfiakat elkábítanak, majd erős drogokat használva szexre kényszerítenek.

“A legtöbb utcagyerek, aki részt vett a tanulmányban, azt mondta, hogy azok a társaik, akiknek a spermáját begyűjtötték, mentális betegségeket kaptak. Ez arra utal, hogy az ilyen találkozók áldozatai sérüléseket szenvednek, ezért van az, hogy ezek a nők főleg idegenek spermáját gyűjtik be” - írják a tanulmányban. Hozzáteszik, sokszor viszont egész egyszerűen fegyverrel kényszerítik az áldozatot a szexre.

A tanulmány főleg utcagyerekekkel foglalkozik, az ő esetükben egy átlagos találkozó úgy néz ki, hogy egy üzletember éjszaka megkeresi őket az utcán, fizet nekik néhány sört, valamint egy prosti árát, és csak annyit kér cserébe, hogy megkaphassa az aktus után a spermát.

A Népi Gyógymódók Gyakorlóinak Zimbabwei Társaságának elnöke még márciusban elmondta, hogy a "gyorsan meggazdagodni" varázslat klasszikus eleme a sperma, de azt mondta, ez olyan varázslat, amit csak az okkultisták csinálnak, a társaság tagjai biztosan nem.

“Még a spirituális világban is súlyos bűn valaki másnak a spermáját felhasználni. Remélem, hogy a rendőrség le fogja tartóztatni a bűnösöket, és ha ez megtörténik, akkor le kell tartóztatniuk az érintett gyógyítókat is, mert ezek a rituálék nemcsak tabuk, de még gonoszak is” - mondta Friday Chisanyu.